Pasak rengėjų, ši paroda - tai tam tikras Vilniaus menininkų kūrybinio pulso patikrinimas ir puiki proga vienoje erdvėje suburti kelių kartų menininkus: solidžius, žiūrovui gerai pažįstamus ir tik pradedančius, savo kelio dar ieškančius jaunus autorius.

Nuolatiniai šių parodų dalyviai - tapytojai Aloyzas Stasiulevičius, Mindaugas Skudutis, Gražina Vitartaitė, Aleksandras Vozbinas, Svajūnas Armonas, Ričardas Bartkevičius, Arvydas Baltrūnas ir kiti.

Parodoje skatinami dalyvauti ir jaunesnės kartos tapytojai, išaugę jau postmodernizmo epochoje. Jie ieško naujų kūrybos impulsų tradicijų interpretacijoje, kuria šiuolaikiškus, kultūros asociacijų pripildytus kūrinius apie šiandienos žmogaus išgyvenimus.

Planuojama šią parodą surengti kaip kilnojamąją ekspoziciją po įvairius Lietuvos miestus, taip suartinant Vilniaus ir periferijos miestų kultūrinį gyvenimą. Pernykštė Vilniaus tapytojų paroda "Žvilgsnis į save" iki šiol dar sėkmingai keliauja po Lietuvą - darbai buvo eksponuoti Kaune, Kėdainiuose, Šiauliuose, numatoma parodą pervežti į Telšius ir Jurbarką. Panaši kelionė laukia ir naujosios parodos.

Paroda "Menininkas ir miestas" Vilniaus "Arkos" galerijoje žiūrovų lauks iki vasario 18 dienos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją