7,5 tūkst. litų (60 MGL) premija už literatūros kūrinį ir 5 tūkst. litų (40 MGL) premija už skaitymo populiarinimą bus įteiktos balandžio 2-ąją, per Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Pretendentus apdovanojimams galės siūlyti mokyklos, bibliotekos, visuomeninės organizacijos ir pavieniai asmenys.

Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Jonas Liniauskas apgailestavo, kad skaitantiems vaikams tėvai dažnai perka menkavertę literatūrą - "visokius Mikimauzus ir Donaldus". Be to, vis daugiau vaikų renkasi ne knygą, o internetą.

"Knygos premijavimas padės išpopuliarinti geriausius lietuvių autorių kūrinius. Švietimo ir mokslo ministerijos premijuotą knygą bus lengviau pastebėti ir vaikų tėvams, kurie dažnai pasiklysta knygų gausybėje", - Eltai sakė Rašytojų sąjungos pirmininkas.

Pirmąją valstybinę literatūros premiją Švietimo ministerija įsteigė 1935 metais. Premijos už literatūrą vaikams buvo teikiamos ir sovietiniais metais. Jomis buvo apdovanotas Leonardas Gutauskas, Kostas Kubilinskas, Aldona Liobytė, kiti rašytojai.

1987 metais nutrūkusią tradiciją premijuoti geriausias vaikų literatūros knygas Švietimo ir mokslo ministerija atgaivino po 17 metų pertraukos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją