Niujorke gyvenantis lietuvių menininkas žiūrovams pateikė specialiai šiam renginiui parengtą vaizdo medžiagą su skaitymais lietuvių kalba iš savo ankstyvosios poezijos rinkinių "Semeniškių idilės" ir "Miške".

Renginyje "Vakarai eina į Rytus" dalyvavo tokie žymūs Europos literatūros meno meistrai kaip Timas Krabbe iš Olandijos, Johnas McGahernas iš Airijos, estas Jaanas Kaplinskis, Japonijos literatūros ir teatro įžymybės Masahiko Šimada, Kazuko Širaišis, Midoris Isomura,

"Aš esu Lietuvos ūkininkas, nublokštas toli nuo savo šalies ir suskaidytas į tūkstantį dalelių. Tai, ką aš darau visą gyvenimą, yra mėginimas surinkti tas daleles į visumą. Kuo toliau, tuo labiau nesuprantu, kas yra "realusis" pasaulis - poezija yra mano namai", - sakė daugiau kaip pusšimtį metų Niujorke gyvenantis ir dirbantis 82 metų J. Mekas, kreipdamasis į renginio žiūrovus.

Vienintelio lietuvių kalbą mokančio japonų profesoriaus Ikuo Murata išverstos J. Meko poezijos tekstus skaitė žymus japonų prozininkas Masahiko Šimada.

Europos Sąjungos šalių narių literatūros šventę Tokijuje surengė Nyderlandų ambasada, remiama Europos Komisijos delegacijos ir kitų renginyje dalyvavusių šalių atstovybių. J. Meko pasirodymo idėjos sumanytoja ir įgyvendintoja - Lietuvos ambasada Tokijuje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją