„Dėl tos dainos“ – pasirinktas renginio pavadinimas (žinoma, koncerte skambės ir garsioji L. Vilkončiaus daina) įprasmina A. Dambrausko gyvenimo ir kūrybos moto. Šios popietės metu klausytojai turės galimybę iš arčiau susipažinti su daugiau nei tris dešimtmečius chorinės muzikos veikloje „paskendusiu“ dirigentu, kurio profesionali choro dirigento veikla nuolat persipina su aktyviu darbu muzikos pedagogikos baruose, o maestro vadovaujami choro kolektyvai ruošia įvairių epochų ir stilių koncertines programas, profesionaliai derindami akademinio pobūdžio koncertus su eksperimentiniais projektais.

„Jau dešimtį metų gyvenu „ant ratų“, – prisipažįsta taip pat ir 50-mečio sukaktį minėsiantis maestro. – „Nors gimiau ir augau Vilniuje, pastaruoju metu itin daug laiko tenka praleisti autostradoje. Po studijų Sankt Peterburge kurį laiką gyvenau Klaipėdoje, kuri nepaleidžia iki šiol – čia su džiaugsmu grįžtu darbuotis su Klaipėdos žvejų rūmų mišriu choru „Cantare“. Kad nebūtų liūdna, pakeliui užsuku į Kauną – esu VDU muzikos akademijos docentas, katedros vedėjas. Vilniuje laukia choras „Bel Canto“ bei valstybinis choras „Vilnius“. Esu labai laimingas, kad didžiausias gyvenimo pomėgis sutampa su mano darbu – kai prisilieti prie muzikos ir su kolektyvu pavyksta pasiekti subtilių ir gražių meninių išgyvenimų, tai labai giliai nusėda širdyje ir be to tiesiog nebegali“, – mintimis dalinasi A. Dambrauskas.

Koncertas-susitikimas „Dėl tos dainos“ gražiai papildo Lietuvos muzikų sąjungos Vilniaus Rotušėje rengiamą „Muzikinių popiečių klubo“ ciklą: kiekvieną mėnesį kviečiame jaukioje betarpiškoje aplinkoje iš arčiau susipažinti su Lietuvos menininkais. Vasario 19 d. Popiečių klubo svečiai – „Auksinio disko 2011” Publikos simpatijų prizo laureatai ansamblis „Subtilu-z“, kovo mėnesį minėsime žymaus kvarteto meno puoselėtojo prof. Petro Kuncos, o balandyje – pianisto prof. Kęstučio Grybausko veiklos sukaktis.