Pirmajame šių metų koncerte orkestras atliks M. Glinkos operos “Ruslanas ir Liudmila” uvertiūrą bei J. Brahmso Simfoniją nr. 2 D-Dur. Svarbiausia koncerto ašimi taps Arvydo Malcio koncerto violončelei ir orkestrui premjera, In Memoriam Mistislavui Rosptropovičiui. Kartu su orkestru grieš šviesaus atminimo M. Rostropovičiaus mokinys David Geringas.

Pasak kompozitoriaus A. Malcio, kūrinys gimė tarsi paminklinės arkos forma, atspindi Maestro dedikuotų koncertų nuotrupas, emocinės būsenas. Solistas yra viso kūrinio ašis, duodantis muzikinius ir emocinius impulsus kitiems instrumentams ir visam orkestrui. Kūrinyje naudojamas penkių natų garsaeilis, tai tarsi Maldos refrenas, primenantis epigramą “Slava”, iš penkių raidžių, Maestro vardo sutrumpinimas, kuriuo Jį vadindavo Jo draugai.

Antroje koncertinio sezono pusėje orkestras planuoja pristatyti daugiau kaip 10 originalių programų, o kolektyvo svečiuose jaunosios kartos atlikėjai ir patyrusios, pasaulyje žinomos asmenybės. Koncertas pradės turtingą ir turiningą orkestro žiemą ir pavasarį. Jau vasario 10 d. Kolektyvas paminės savo gimtadienį, pristatydamas ispaniškų ir kubietišku zarzuelų programą kartu su Rita Novikaite (mecosopranas) ir jaunuoju vokalo perlu iš Dominikos respublikos Otilio Castro (tenoras). Svarbiu sezono akcentu taps koncertai su jaunaisiais dirigentais ir solistais. Vasario 19 d. su orkestru grieš J. Naujalio muzikos gimnazijos talentingiausieji auklėtiniai. Orkestrui diriguos Ričardas Šumila, taip pat koncertines programas parengs ir diriguos Modestas Barkauskas ir Mirga Gražinytė, solistai – nacionalinių ir tarptautinių konkursų lauretai Motiejus Bazaras, Indrė Petrauskaitė.

Kovo 2 d., Kauno valstybinėje filharmonijoje ir kovo 3 d. Nacionalinėje filharmonijoje orkestras surengs koncertus su vienu žymiausių šių dienų smuikininku Domenico Nordio, diriguos Modestas Pitrėnas.

Kartu su Kauno valstybinių choru (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis) atvers stambias simfonines drobes – vasario 24 d. Atliks J. Haidno šedevrą “Pasaulio sutvėrimas”, dirigentas David Geringas. Šv. Vėlykų proga, balandžio 9 d. pakvies klausytis A. Brucknerio mišių f-moll, dirigentas Jean Michel Blanchon (Prancūzija).

Tradiciškai, koncertu Motinos dienai, orkestras užbaigs sezoną.

Orkestras kartu su solistais A. Krikščiūnaite, R. Novikaite, E. Seiliumi, L. Mikalausku atliks A. Dvoržako “Stabat Mater”, prie dirigento pulto – Kauno publikai jau pažįstamas šveicarų dirigentas Kasparas Zehnderis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją