„Stebuklingasis Tenesis“ – tai drama, atskleidžianti, kaip giliai, netgi mistiškai ilgesys apjungia žmones. Nepasiekiama vieta, į kurią kažkaip galima nuvykti ir kur viskas kitaip, viskas kažkaip įmanoma... Apie tokią vietą airiai turi dainą pavadinimu „Stebuklingasis Tenesis“ (Wonderful Tennessee).

Trims sutuoktinių poroms gimtadienio iškyla tampa beveik piligrimų žygiu, kuris atskleidžia ne tik jų svajones, bet ir tikruosius santykius. Herojų sielos atsiveria vilties, paslapties ir prasmės troškimui, vienas kito tikėjimui ar jo stygiui, išsipildymo siekiui.

Brianas Frielas – vienas žymiausių šių laikų dramaturgų, rašančių anglų kalba. Nors jis jau daugelį metų gyvena lyg atsiskyrėlis gilioje gimtosios Airijos provincijoje, jo literatūrinė šlovė plačiai pasklido po visą pasaulį. Briano Frielo pjesės statomos visur – nuo garsiausių Europos, ypač Didžiosios Britanijos, teatrų iki pagrindinių amerikietiškojo Brodvėjaus scenų.

Jo „Lugnazado šventės šokiai“ tapo sėkmingu to paties pavadinimo Holivudo filmu, kuriame svarbiausią vaidmenį atliko Meryl Streep.

Frielo pjesės itin airiškos, tačiau jų esminės temos bendros visai žmonijai – tai tapatybės, tiesos, bendravimo problematika, laimės paieškos, vilties ir tikėjimo blyksniai.

Režisierius Gytis Padegimas B. Frielo dramaturgiją stato jau antrą kartą. Nacionaliniame dramos teatre 2001 m. jo režisuoti „Lugnazado šventės šokiai“ susilaukė didžiulio pasisekimo. „Stebuklinguoju Tenesiu“ režisierius tęsia tą pačią temą, kurią bene sėkmingiausiai, dar 1982 m., išvystė Kauno dramos teatre pastatydamas Thorntono Wilderio „Mūsų miestelį“. Tai laiko tema žmogaus gyvenime.

„Stebuklingajame Tenesyje“ taip pat kalbama apie tai, ko kažkada norėjome, ką turime dabar ir kas mūsų dar laukia ateityje.

„Stebuklingojo Tenesio“ scenografiją kuria Birutė Ukrinaitė ir fotografas Donatas Stankevičius. Pjesės personažus vaidins aktoriai Aušra Keliuotytė, Inesa Paliulytė, Kęstutis Povilaitis, Giedrė Ramanauskaitė, Henrikas Savickis, Ugnė Žirgulė ir džiazo muzikantas Arnas Mikalkėnas.

Premjera – vasario 17, 18 ir 19 d. Kauno valstybinio dramos teatro Rūtos salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją