Lietuvos rašytojų sąjungos leidykloje išleistoje knygoje “Nutolę balsai” menotyrininkė ir eseistė dr. Audronė Girdzijauskaitė dalijasi prisiminimais apie žmones, sutiktus gyvenimo kelyje įvairiomis aplinkybėmis, tai – aktoriai, dailininkai, rašytojai ar šiaip pakeleiviai.

Su vienais bendrauta ilgą laiką, su kitais – epizodiškai. Portretuose kryžiuojasi esė, novelės ir prisiminimų žanrai, juose atsispindi laiko ženklai, dramatiški likimai. Vidiniai prieštaravimai ir lemties paradoksai. Nors autorės žvilgsnis į portretuojamus žmones subjektyvus, ji stengiasi nenusižengti tiesai, savo personažų nedailina.

„Nutolę balsai“ – tai portretų metmenys, bandymas išskleisti žmonių charakterius ir likimus ir prisiminti tai, ką autorei su jais bendraujant teko išgyventi, patirti. Tai laisvi prisiminimai, kuriuose atsiveria permainingas nugyventas laikas. Skaitytojas turi progos iš arčiau pamatyti tokias spalvingas asmenybes, kaip Kazimiera Kymantaitė, Monika Mironaitė, Liudas Truikys, Vytautas Kalinauskas, Algimanmtas Masiulis, Stasys Budrys, Kazė Zimblytė, Bronys Savukynas, Vega Vaičiūnaitė, Andrejus Volkonskis, Kazys Teodoras Valaitis ir daugelį kitų. Fone šmėsčioja antros eilės personažai, kiekvienas jų irgi vertas įdėmaus žvilgsnio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją