Nuo pat organizacijos įkūrimo planuota „Ilgalaikio rezidavimo Menų spaustuvėje programa“ užtruko dėl statybų ir teisinių kliūčių. Ilgai buvo rekonstruojamos pagrindinės MS patalpos, o praėjusių metų vasarą pagaliau pasirašius sutartį dėl patalpų, užtikrinančią MS veiklos tęstinumą 20-čiai metų ir galimybę patalpas subnuomoti kitiems subjektams, institucija imasi įgyvendinti vieną svarbiausių seniai numatytų savo tikslų – sukurti palankią aplinką nevyriausybinio kultūros ir menų sektoriaus vykdomai kūrybinei ir vadybinei veiklai.

Atsirenkant rezidentus prioritetas teiktas šiuolaikiniams scenos menams, kadangi jiems aktualus MS infrastruktūros kompleksiškumas. Taip tęsiama tolygi Menų spaustuvės plėtra. Konkursui buvo pateikta 19 paraiškų, didžioji jų dalis – nuolat MS savo veiklą vykdančios scenos menų organizacijos, kurios per keletą metų suformavo MS repertuaro pagrindą. Gautas paraiškas vertino MS Taryba ir Dalininkai.

Ilgalaikiais Menų spaustuvės rezidentais tapo (abėcėlės tvarka): teatro laboratorija Atviras ratas, teatras „cezario grupė“, šokio teatras „Dansema“, Gyčio Ivanausko teatras, Lietuvos šokio informacijos centras, teatro judėjimas „No Theatre, kūrybinė studija „PetPunk“, Stalo teatras, Šiuolaikinio šokio asociacija, Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras, teatras „Utopia“, Vyčio Jankausko šokio teatras.

Ilgalaikiai rezidentai įsikurs nuo vienerių iki trejų metų. Vietos palikta ir Trumpalaikiam rezidavimui (nuo 1 mėn. iki 1 m) – atskirų projektų, festivalių ar renginių organizavimui. Trumpalaikius rezidentus atrinkinės MS Administracija.

Pasak MS direktoriaus Audronio Imbraso, ilgalaikių rezidentų įsikūrimas MS iš esmės keičia viso sostinės šiuolaikinių scenos menų sektoriaus padėtį – dabar jau ir dauguma pagrindinių nevyriausybinių šios srities organizacijų turi galimybę profesionaliai ir stabiliai vykdyti savo veiklą, visas jos funkcijas: vadybą, kūrybos gamybą ir pristatymą. Rezidavimas MS leis visai sričiai stiprėti, augti, profesionaliau ir įtaigiau pristatyti save visuomenei bei plėtoti pačią scenos menų bendruomenę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją