„Scarlattine Teatro“ istorija prasidėjo 1998-aisiais, pirmaisiais metais teatras neturėjo nuolatinės būstinės ir blaškėsi tarp Milano ir Turino. 2000-aisiais trupė dirbo karo nuniokotame Kosove. Būtent ten pradėjo ryškėti jų meninė kryptis, suvokimas apie teatro misiją. Nuo 2004-ųjų „Scarlattine Teatro“ įsikūrė Campsirago kaimelyje vaizdingoje Lombardijos provincijoje.

Spektaklis „ManoLibera“ 2009 m. buvo pakviestas į garsųjį tarptautinį Edinburgo teatro festivalį (Fringe programą), kuriame sulaukė didžiulio publikos ir spaudos dėmesio.

Galima sakyti, kad vaidinimo atspirties taškas – daugelio šiuolaikinių biurų darbuotojų kasdienybė. Įsivaizduokime, kad vyksta eilinė skaidrių demonstracija, ekrane mirga skaičiai, grafikai, diagramos. Ir staiga techniniam darbui su grafiniu projektoriumi pasamdytas menininkas užsimiršta ir ima paišinėti ant skaidrių karikatūras, komiksų sceneles. Šiame magiškame dvimačiame pasaulyje apsigyvena du herojai ir prasideda visiškai į nieką nepanašūs jų nuotykiai!

Dailininkas Michele Eynard piešia momentinius eskizus, o aktoriai Michele Cremaschi ir Anna Fascedini puikiai adaptuojasi grafiniame komikso pasaulyje.

„ManoLibera“ (itališkai – laisva ranka, rankiniu būdu) – vienas tų sceninių kūrinių, kurio auditorija gali būti labai plati.

Šiemetiniame festivalyje dalyvaus ir Keistuolių teatras su naujausia premjera „Mykolas žvejas“, Stalo teatras su trimis spektakliais, šokio teatras „Dansema“ su dviem vaidinimais, teatras „cezario grupė“, kuris festivalyje pristatys savo pirmąjį bandymą kreiptis į jauniausią auditoriją, iš uostamiesčio atvyks Klaipėdos lėlių teatras su dviem spektakliais ir menininkų grupė „Žuvies akis“ su šiuolaikinio šokio spektakliu. Lietuvių žonglierių grupė „Antigravitacija“ kartu su Menų spaustuve parodys spektaklį „Stebuklingas medis“.

Festivalis „Kitoks teatras vaikams“ – antroji tęstinės Menų spaustuvės edukacinės programos dalis. Pirmoji dalis – praėjusių metų spalį vykęs seminaras meninio ugdymo pedagogams, į kurį susirinko virš 70-ies ugdymo specialistų iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Molėtų, Klaipėdos, Kretingos, Panevėžio ir kitų miestų.

Per seminarą pedagogai turėjo galimybę išgirsti teorinius svarstymus apie teatro vaikams realybę ir siekiamybę, bet ir pamatyti bei aptarti konkrečius skirtingų scenos menų žanrų pavyzdžius, bendrauti su menininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją