Mėlyna spalva yra svarbiausias R. Katiliūtės studijų objektas. Dailininkės darbai sunkokai pasiduoda žodinėms interpretacijoms - juos lengviau pajusti, negu apsakyti. Tapytojos kūriniai - daugiasluoksnės gelmės, kuriose nardoma atsargiai, sluoksnis po sluoksnio, uždengiant, pridengiant, atidengiant drobės paviršių perregimais - dažniausiai mėlynais atspalviais.

R. Katiliūtės kūryba gana anksti buvo įvertinta ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų - dailininkė pirmoji iš lietuvių menininkų yra gavusi prestižinę Poloro Krasner (Pollocko-Krasner) fondo stipendiją (JAV, 1994), pelnė Diuseldorfo kultūros departamento, "Golart-Stiftung", Miuncheno kultūros departamento stipendijas (Vokietija, 1993, 1996). 1995-1996 dailininkei buvo suteikta aukščiausiojo laipsnio valstybės stipendija meno ir kultūros kūrėjams.

Dailininkė surengė per 20 autorinių parodų, dalyvavo daugelyje prestižinių pasaulio meno parodų Vokietijoje, Norvegijoje, Danijoje, Lenkijoje, Rusijoje, JAV.

Tapytojos drobių yra įsigiję Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Tretjakovo galerija Maskvoje, Salustovič (Salustowicz) galerija Vokietijoje, privatūs kolekcininkai Lietuvoje, Vokietijoje, Suomijoje, JAV, Austrijoje, Italijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Švedijoje, Rusijoje.

Šiais metais R. Katiliūtė dalyvauja Vokietijoje paskelbtų dešimties naujų į Europos Sąjungą įstojusių šalių kultūros metų ("Kulturjahr der Zehn") renginiuose, kurie tęsis iki 2005 m. gegužės. Rugsėjo pradžioje žinomoje Berlyno galerijoje "Brockstedt" atidaryta R. Katiliūtės autorinė paroda sulaukė ne tik meno gerbėjų, bet ir didelio spaudos dėmesio. Tuo pat metu dar keturios R. Katiliūtės drobės buvo pristatytos šešioliktus metus Miunchene rengiamoje meno galerijų savaitėje "Open Art".

Šiemet R. Katiliūtė pristatyta Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA