Pagrindinius vaidmenis premjeriniame spektaklyje šoks primabalerinos Miki Hamanaka ir Olga Konošenko ir teatro baleto primarijai Aurimas Paulauskas ir Martynas Rimeikis.

Nors "Žydrasis Dunojus" nėra biografinis baletas apie garsaus devynioliktojo amžiaus valsų kūrėjo J. Strausso (sūnaus) gyvenimą, spektaklio choreografas ir libreto autorius Andrejus Melanjinas (Rusija) suteikė herojams tikrų istorinių asmenybių bruožų.

Pagrindinis spektaklio veikėjas, jaunas kompozitorius Francas, kurį premjeros vakarą šoks vienas ryškiausių Lietuvos baleto solistų A. Paulauskas - tai tarsi pats vėjavaikiškasis J. Straussas, o jo kuklioji sužadėtinė Ana - lyg "iš akies traukta" kompozitoriaus simpatija, rusaitė Olga Smirnickaja, kurią įkūnys M. Hamanaka.

O. Konošenko šoks scenos žvaigždę Franciską, pakerėjusią jaunąjį Francą - šiai personažei baleto statytojas suteikė Imperatoriškųjų teatrų primabalerinos Matildos Kšesinskajos bruožų. M. Rimeikis persikūnys į Franciskos gerbėją Grafą.

Kituose "Žydrojo Dunojaus" spektakliuose jau kitąmet žiūrovai pamatys kitus atlikėjus: Franco vaidmenį rengia Nerijus Juška, Romas Ceizaris ir Kipras Chlebinskas. Moterų personažus įkūnys Nailia Adigamova, Inga Cibulskytė ir Anastasija Čumakova. Grafo vaidmenį rengia Aleksandras Molodovas ir Eligijus Butkus.

Greta kitų J. Strausso kūrinių balete skambės ir patys populiariausi jo valsai: "Vienos miško pasakos", "Vienos kraujas" ir "Žydrasis Dunojus".

Spektaklio muzikos vadovas ir dirigentas - Martynas Staškus, dailininkas - Viačeslavas Okunevas (Rusija), šviesų dailininkas - Levas Kleinas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją