Spektaklyje "Ričardas III" pagal Viljamo Šekspyro tragediją pagrindinį vaidmenį atliks aktorius Vytautas Grigolis, taip pat vaidins Eglė Mikulionytė, Dalia Michelevičiūtė, Vytautas Rumšas, Arūnas Sakalauskas ir kiti.

Tarptautinis "Cervantino" festivalis - vienas didžiausių Meksikos kultūros renginių, sutelkiantis šiuolaikinio meno atlikėjus ne tik iš Lotynų Amerikos, bet ir viso pasaulio. Į festivalio programą įtraukiami teatro ir šokio spektakliai, koncertai, parodos bei kino filmų peržiūros.

Pirmasis "Cervantino" festivalis buvo surengtas 1972 m. Beveik tris dešimtmečius jis vyksta Guanajuato mieste, kolonistų įkurtame dar 1546 m. 1988 m. šis miestas paskelbtas UNESCO globojamu žmonijos istorijos paminklu.

Pagrindinė festivalio scena - "Teatro Juarez" pastatyta 1872 m. Festivalio renginiai taip pat vyksta Servanteso teatre bei po atviru dangumi įrengtose aikštelėse. Šiame festivalyje pabuvojo tokios pasaulio garsenybės kaip neseniai Vilniuje viešėjusi choreografė Pina Bauš, dainininkė Ela Ficdžerald, violončelininkas Mstislavas Rostropovičius, kompozitorius Leonardas Bernštainas, baleto solistas Rudolfas Nurijevas ir kiti.

Nacionalinio dramos teatro spektaklis "Ričardas III" kitų metų kovą pakviestas į dar vieną egzotišką Pietų Amerikos šalį - Kolumbiją. Spektaklis bus vaidinamas tarptautiniame Bogotos teatro festivalyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją