Šiemet senąją sostinės tradiciją atgaivinti sutiko net 24 kavinės, bulvinius blynus įtraukusios į savo valgiaraščius. Pažymėtos specialiu ženklu jos kviečia ragauti tradicinių bulvinių blynų būtent Chanukos metu, gruodžio 21 – 22 dienomis.

Patys šventės iniciatoriai vaišintis blynais ketina gruodžio 21 d. 14.30 val. salotų bare „Guru“(Vilniaus g. 22/1).

„Šis pasiūlymas – puiki idėja, ne tik susipratusiems palaikyti senąją Vilniaus tradiciją – tai pats tinkamiausias patiekalas, besilaikantiems krikščioniško pasninko“, – pranešime spaudai teigia žurnalistė, viena iš šventės iniciatorių Edita Mildažytė.

Chanuka – Mėnulio kalendorių menanti šventė, primenanti judėjų pergalę prieš graikų ir sirų užkariautojus bei Jeruzalės išlaisvinimą. „Šiemet pamėginsime pakviesti žmones prisijungti prie gražios tradicijos. Masiškumo nesitikime, bet kas žino, gal po metų kitų, per Chanuką, visi kartu kviesime tradicinių abiems tautoms blynų. Svarbu džiaugtis įvairiataučiu paveldu – turime karaimų, totorių, žydų, gudų, lenkų, rusų ypatingų tradicijų – atraskime jas sau ir kitiems! Tegul jų šventės tampa svarbios ir mums“, – sakė Seimo narė Agnė Zuokienė.

Chanuka – tai ir šviesos, Saulės grąžos iškilmė, primenanti lietuviškas Užgavėnes. O per jas įprasta kirsti blynus ir spurgas. Žvalgykitės akcijos lipdukais pažymėtų kavinių, užeikite į jas porcijos bulvinių blynų ir susitikite bei pabendraukite su miestelėnais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)