"Spektaklis, kaip ir visos pasakos, yra apie vaiko fantaziją. Juk kiekvienas, kuris sugeba svajoti, fantazuoti yra laimingas ir gali praturtinti nuobodų gyvenimą", - BNS sakė K.Gudonytė.

Ji pridūrė, kad "vaizduotė - viena didžiausių dovanų, suteiktų žmogui".

K.Gudonytės teigimu, spektaklyje brėžiama paralelė tarp pasakos ir realaus gyvenimo, todėl atsiranda daug komiškų situacijų "iš gyvenimo". Be to, šioje vaikams skirtoje pasakoje skamba daug nuotaikingų dainų.

Kaip pranešė LNDT, dekoracijas ir kostiumus sukūrė spektaklio režisierė, muziką parašė Andrius Kulikauskas, koncertmeisteris - Alfredas Klimas, choreografė - Vesta Grabštaitė.

Linksmame spektaklyje apie fantazijų pasaulyje gyvenančią mergaitę vaidina aktoriai Monika Bičiūnaitė, Algirdas Gradauskas, Tautvilas Gurevičius, Almantas Lapiniauskas, Petras Lisauskas, Rūta Papartytė, Lukas Petrauskas, Erika Vizbaraitė.

"Vėjūnė - velnio nuotaka" yra ketvirtasis K.Gudonytės spektaklis LNDT. Šiame teatre ji yra dar pastačiusi "Brolius liūtaširdžius", "Smarkuolę Gilę Hopkins" ir "Alisą veidrodžių karalystėje".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją