Koncerte pirmą kartą skambės Giedriaus Kuprevičiaus sukurtas koncertas smuikui ir orkestrui “Uno solo e tutti”. Kūrinio idėja, pasufleruota smuikininko V. Čepinskio, kilo prieš pusmetį, dabar, trijų dalių koncertas jau patikimose orkestrantų rankose.

“Kadangi nesu smuikininkas, nors instrumentą pažįstu ir ne vieną kūrinį jam esu rašęs, paprašiau, kad Vilhelmas padarytų smuiko partijos redakciją. Tą darbą jis atliko labai kruopščiai ir korektiškai - nekeisdamas mano natų suteikė partijai “smuikingumo.” sakė kompozitorius G. Kuprevičius, premjeros metu žadantis netikėtumų.

Koncerte taip pat išgirsime Vidmanto Bartulio Koncertą dviem smuikams ir simfoniniam orkestrui. Kauno simfoninio orkestro atlikėjai pažįstami su šiuo kūriniu, 2005 m. jį atliko Šiuolaikinės muzikos festivalyje “Iš arti”, o tais pačiais metais už šį kūrinį V. Bartulis pelnė Kauno meno kūrėjų asociacijos premiją.

Antrojoje koncerto dalyje klausytojai išgirs Antonijaus Vivaldžio koncertų smuikui ciklą “Metų laikai”, čia savo galimybes atskleis orkestro stygininkai. Pasak kritikų, V. Čepinskis, griežiantis solo partiją, nenukrypsta į kitų smuikininkų pamėgtą romantinę manierą, kurią paprastai sąlygoja pernelyg didelė frazuotės, štrichų, dinamikos laisvė, perdėtas jausmingumas,. Solistas, regis, visiškai pasitiki baroko genijaus opusu ir prie jo itin dėmesingai derina savosios interpretacijos indėlį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)