Šiemet Klaipėdos dramos teatras planuoja pastatyti 6 naujus spektaklius. Jo vadovai sako, kad kolektyvas pajėgus sukurti ir daugiau premjerų, tačiau tai neįmanoma, kol uostamiesčio teatralai neturi savų gamybinių patalpų.

Anot Dramos teatro direktoriaus Gedimino Pranckūno, stalių dirbtuvės dabar įrengtos šalia scenos, tad darbus tenka derinti su repeticijomis. Tai atima daug laiko ir trukdo. Be to, nėra patalpų, pavyzdžiui, virinimo darbams ir panašiai.

Dėl gamybinių patalpų klaipėdiečiai jau kelerius metus nesėkmingai derasi su Kultūros ministerija, kuri teatralams galiausiai pasiūlė įsikurti buvusiose Filharmonijos patalpose, tačiau čia dabar šeimininkauja nuomininkai - viena statybinė organizacija.

Anot G. Pranckūno, nuomininkai patalpas suremontavo, o investuotos lėšos buvo įskaitytos kaip nuompinigiai. Nors nuomos sutartis baigiasi šiemet, liks nepanaudota maždaug 90 tūkst. litų suma, tad patalpomis statybininkai galėtų naudotis dar maždaug 5 metus.

Šiuo metu dalį Dramos teatro dekoracijų yra priglaudęs Klaipėdos muzikinis teatras, likusius rekvizitus, tarp jų ir senus kostiumus, planuojama saugoti tokioms reikmėms visiškai nepritaikytame garaže. Jį teatrui, jei pritars miesto Taryba, pažadėjo skirti Savivaldybė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją