Lietuvos kultūros sostine tapusi Šilutė skelbė, kad pagrindinis jos programos tikslas – išgarsinti Mažosios Lietuvos išskirtinumą. Todėl ir vienas baigiamųjų renginių skirtas autentiškiems lietuvininkių rankdarbiams pristatyti.

Mažosios Lietuvos paveldo pristatymo renginiai vyko beveik kiekvieną mėnesį. Ypač džiaugiamasi tuo, kas išliks ilgai – naujomis edukacinėmis programomis, išleistomis knygomis ir sukurtais dviem filmais, kuriuose įamžinta ir senoji lietuvininkų tarmė.

„Išleistas ir sukurtas dviejų valandų filmas apie papročius, burtus, apie vaistus, apie Kalėdų ir Velykų papročius. Lygiai taip pat kolegos muziejininkai su menininkais sukūrė apie mūsų architektūrą filmą“, – sako Šilutės savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė.

Lietuvos kultūros sostinės titulą Šilutė perduoda Anykščiams. Šio miesto atstovai žada, kad renginių kitąmet taip pat netrūks, labiausiai jais sudominti tikimasi jaunimą.

„Renginių tai sunku ir suskaičiuoti, nes renginiai bus ne vien mieste, bus ir kaimuose, bus bendruomenėse, bus miesteliuose. Beveik kiekvieną šeštadienį sekmadienį. O dabar šūkis – Anykščiai, kultūros sostinė, yra langas jaunimui“, – pasakojo Anykščių vicemeras Donatas Krikštaponis.