Šįmet naujametė premjera Kauno lėlių teatre – išskirtinė. Kaip sako „Kalėdų saulės“ autoriai, be tradicinių zuikučių ir vilko nuotykių, Kalėdų senelio ar besmegenių.

Juos pakeitė senose mūsų pasakose ir dainose gyvenantis elnias devynragis, namuose įsikuriančios mažos dievybės Slogutis ir Babaušis, stebukladarys kalvis.

Anot pjesės autorės, atėjo laikas apie Kalėdas kalbėti kitaip.

„Mes labai subanalėjam viską paversdami apsipirkimo švente ir žinom tik Santa Klausą, bet į esminius klausimus negali niekas atsakyti. Net suaugusieji negali paaiškinti vaikams, iš kur yra Kalėdų eglė, kas yra Kalėdų saulė, kodėl apskritai švenčiama ta šventė. Labai norėjosi tokios edukacinės pusės“, – sako pjesės autorė Erika Drungytė.

„Į tai pasižiūrėjom populiariai ir visai nenorėjom autentikos, nenorėjom padaryti senosios pasakėlės. Padarėme, kad tiems „žaibams makvynams“, kurie ateis į mūsų salę, būtų įdomu ir kad jie po spektaklio išeitų kasydami galveles su daugybe klausimų, į kuriuos galbūt net tėveliai negalės atsakyti, kol nepaskaitys knygelių arba nepakalbins savo senelių ir močiučių“, – teigia režisierius Andrius Žiurauskas.

Žadama, kad spektaklis, kurio premjera šį sekmadienį, bus įdomus vaikams nuo 4-erių iki... 99-erių.