Ciklą sudarys apie 15 koncertų. Jaukioje naujojoje M. K. Čiurlionio galerijos koncertų salėje vyksiančiame muzikiniame projekte atsispindės istorinė ir geografinė garsiausio Lietuvos kompozitoriaus M. K. Čiurlionio aplinka.

150 vietų kamerinė salė, esanti M. K. Čiurlionio tapybos darbų ekspozicijos pašonėje, turi labai gerą akustiką, Eltai komentavo muzikinio projekto autorius R. Zubovas. Iki šiol, pasak jo, ši muzikinė erdvė buvo panaudojama gana stichiškai. Šią vasarą Druskininkuose vykusioje konferencijoje galutinai buvo subrandinta mintis rengti su M. K. Čiurlioniu susijusius koncertus. Manoma, kad ši idėja gyvuos ir ateityje, o M. K. Čiurlionio dailės muziejaus muzikos salė taps muzikos mylėtojų traukos centru.

Beje, vasaros metu koncertus numatoma rengti M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vidiniame kiemelyje, o finalinį simfoninės muzikos koncertą numatyta surengti Kauno filharmonijoje.

Koncertų metu bus atskleidžiamos jo kūrybą veikusios muzikinės, kultūrinės bei filosofinės srovės. Kaune pasirodys garsiausi Lietuvos kamerines muzikos kolektyvai bei solistai, taip pat bei atlikėjai iš užsienio šalių - Norvegijos, Vokietijos, Japonijos ir kt.

Muzikiniuose vakaruose šalia jau pažįstamų ir pamėgtų skambės taip pat ir pirmą kartą Lietuvoje atliekami kūriniai, kurie lydėjo ir veikė M. K. Čiurlionio kūrybą muzikos studijų Varšuvoje bei Leipcige metu. Taip pat bus atliekami M. K. Čiurlionio mokytojų ir bendramokslių opusai.

Kartu su teminėmis muzikos programomis bus pateikiama įdomi informacija, kuri bus pagyvinama ir papildoma vaizdo projekcijomis.

Antradienį vakare įvyks pirmasis vakaras. Koncertą pradės projekto iniciatorius, pianistas R. Zubovas. Fortepijoninio rečitalio programoje - Johaneso Bramso, Leoso Janaceko, Enrikės Granados darbai, sukurti 1892-1902 metais ir atspindintys daugialypę tuometines Europos muzikinę paletę. Pirmojo vakaro metu skambės tik vienas paties M. K. Čiurlionio sukurtas preliudas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją