Pasak parodos kuratorės Magdos Kardaš (Magda Kardasz), per pastaruosius dešimt metų šiuolaikinis indų menas nepaprastai išpopuliarėjo. Europoje, Jungtinėse Valstijose ir Kinijoje rodyta ne viena didelė grupinė paroda. Lietuvoje ne kartą eksponuoti pavienių Indijos menininkų darbai, keletas autorių pristatyti ir šią vasarą Vilniuje vykusioje tarptautinėje šiuolaikinio meno parodoje "Art Vilnius".

Indijoje - daugiausia Naujajame Delyje, Mumbajuje ir Bangalore - įsikūrusios galerijos sukūrė vietinę meno rinką ir tapo svarbiais žaidėjais tarptautinėje scenoje. Nekomercinės organizacijos, Besivystančių visuomenių studijų centras Delyje ar "Shanti Road" Bangalore bei meno mokyklos steigia erdves nepriklausomoms idėjoms ir projektams.

Parodoje Vilniuje dėmesys sutelkiamas į jauniausiųjų menininkų kūrybą - būtent jų mąstyseną ir dvasią siekiama atskleisti. Tai karta, dar tik ieškanti sau vietos. Ji dar gana gerai pažįsta tautos tradicijas ir istoriją, bet vis labiau įsitraukia ir į globalią technologizuotą realybę.

Parodą Vilniuje prodiusuoja Varšuvos nacionalinė meno galerija "Zacheta".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją