Šeštajame enciklopedijos tome pateikiami originalių iliustruotų straipsnių ciklai apie filologiją, filosofiją, fiziką, genetiką, geologiją, geografiją, folklorą ir folkloristiką, finansus, garsą, fosforą, geležį, geležinkelius, gintarą, ginklus, rašoma apie flamandų meną, futurizmą, fotografiją, gamtos apsaugą, globalizaciją, feminizmą, futbolą.

VI tome aprašomos valstybės Fidžis, Filipinai, Gabonas, Gajana, Gambija, Gana ir kt., miestai Florencija, Gardinas, Gdanskas, Gdynė, Genuja ir kt.

Skelbiama informatyvių straipsnių apie lietuvių ir užsienio valstybės ir politikos, visuomenės ir kultūros veikėjus, mokslininkus, rašytojus, menininkus ir kt.

Atsiimant šį enciklopedijos tomą, knygynuose galima užsiprenumeruoti ir septintąjį tomą, kuris turėtų pasirodyti kitų metų Vilniaus knygų mugėje.

Visuotinę lietuvių enciklopediją sudarys 20 tomų po maždaug 800 puslapių. Straipsnius vienam enciklopedijos tomui rašo apie 900 autorių.

Iš viso enciklopedijoje bus išspausdinta apie 115 tūkst. straipsnių, apie 24 tūkst. iliustracijų ir 650 žemėlapių. Numatyta pateikti apie 25 tūkst. biografinių straipsnių, iš jų 4 tūkst. su portretais. Beveik ketvirtadalis enciklopedijos skiriama lituanistikai, t. y. Lietuvai ir lietuviams, taip pat su Lietuva ir lietuviais susijusiai informacijai.

Enciklopedijoje numatoma išspausdinti daugiau kaip 1400 straipsnių apie užsienio lietuvius, daugiausia apie JAV, Karaliaučiaus krašto, Baltarusijos, Lenkijos, Australijos, Argentinos, Kanados, Latvijos, Vokietijos lietuvius.

Visus Visuotinės lietuvių enciklopedijos tomus, kurių per metus išeina po du, numatoma išleisti iki 2009 metų - Lietuvos paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose tūkstantmečio jubiliejaus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją