„Vilnius Sling“ receptas sukurtas kelių sinestetinių vertimų būdu – jo pavadinimas buvo parašytas menininko Jasono Dodge‘o knygai, vėliau šio pavadinimo raidės tapo spalvomis, spalvos tapo skoniais, o skoniai susimaišė į retą gėrimą, kurio pirmą kartą bus galima paragauti vakaro metu, rašoma ŠMC pranešime spaudai.

Po stikline – holograma. 1982 metais Vilniaus Jaunimo teatre buvo pastatytas spektaklis pagal Peterio Ustinovo pjesę „Fotofinišas“, kurioje susitinkantys keturi pagrindiniai veikėjai yra tas pats žmogus – Semas – skirtingais savo gyvenimo tarpsniais.

Dalis spektaklyje vaidinusių aktorių (Antanas Šurna, Arūnas Storpirštis, Gerardas Žalėnas, Elvyra Žebertavičiūtė, Kristina Andrejauskaitė) neseniai vėl susibūrė į Raimundo Malašausko surežisuotą hologramos erdvę kartu su menininkų Gintaro Didžiapetrio, Elenos Narbutaitės, Rosalind Nashashibi ir Fia Backstrom kūriniais, figūromis ir regėjimais.

Šią ir kitas hologramas rems Liudviko Buklio, Antano Gerliko, Gedimino G. Akstino ir Jurgio Paškevičiaus pagaminta kėdė.

Atidarymo dienos rytą apie 9 val. spektaklio aktoriai dalyvaus improvizuotame, pjese tampančiame pokalbyje su Gerda Paliušyte, Inesa Pavlovskaite, Audrey Cottin ir Marium Cechanavičium Lietuvos radijo programos „Klasika“ laidoje „Ryto alegro“ (bangų dažnis Vilniaus mieste – 105.1 FM).

Parodos metu atsiras kelios skersakiuojančios dienos, kuriose bus galima sudalyvauti užsiregistravus el. paštu virginija@cac.lt. Jas kuruoja Rūta Junevičiūtė ir Monika Lipšic.

Parodos, pavyzdžių ir keliasdešimties raidžių portretų katalogas pasirodys prieš parodai užsidarant.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją