Daugelis, galvodamas apie operą, įsivaizduoja prašmatnias primadonas ištaigingose grimerinėse, turinčias savo asmeninius grimo meistrus, milžiniškas gėlių puokštes ir šampaną. Nieko nėra toliau nuo tiesos.

Nedaug žmonių turi galimybę pamatyti, kas iš tiesų darosi spektaklio užkulisuose.

Į “bohemiečių” spektaklius susirinkę iškiliausi Lietuvos talentai dirba gan sudėtingomis sąlygomis - nėra tikrų scenos užkulisių, nėra atskirų kambarių grimuotis ir rengtis – viskas vyksta fojė. Toks darbas reikalauja padidinto tikslumo, drausmės ir, aišku, puikių santykių ir savitarpio supratimo. Juk užkulisai yra pati intymiausia teatro vieta, kur solistas yra matomas be kaukės. Prieš pat jam išeinant pas žiūrovą, jis būna ypatingai pažeidžiamas.

“Onegino” spektaklyje - virš 150 Juozo Statkevičiaus sukurtų kostiumų. Spektaklio metu solistai keičia kostiumus po du ar net tris kartus, o choras du kartus persirengia, įsigyvendami į visiškai naujus personažus. Kai kurie ansamblio choristai turi net po tris kostiumus, o kur dar Niujorko podiumų žvaigždės – manekenės!

Tačiau bene įdomiausia užkulisių dalis – grimas. Ten iš kasdieninių, dažnai kelionių ir darbų išvargintų veidų grimo meistrės padaro stebuklus - ne šiaip sau padaro makiažą, bet padeda solistams ir choro artistams kurti individualius charakterius. “Onegino” spektaklio metu pagal J.Statkevičiaus sukurtą viziją grimuoja net 5 grimo ir šukuosenų meistrės.

Karščiausias laikas užkulisiuose – pertrauka tarp 2 ir 3 veiksmo, nes per 20 minučių reikia visiškai pakeisti įvaizdį ir nugrimuoti virš 50 žmonių! Neatskiriama “bohemiečių” darbo dalis – humoro jausmas, kuris gelbėja net pačiose rimčiausiose, streso kupinose situacijose.

DELFI skaitytojams siūlome filmuką, kuris atskleidžia kai kurias užkulisų paslaptis:

Pastatyme dainuoja Laimonas Pautienius, Joana Gedmintaitė, Asmik Grigorian, Edmundas Seilius, Jovita Vaškevičiūtė, Sigutė Stonytė, Irena Milkevičiūtė, Rafailas Karpis ir Egidijus Dauskurdis.

Operos dirigentas – Gintaras Rinkevičius, režisierė – Dalia Ibelhauptaitė, kostiumų ir grimo dailininkas – Juozas Statkevičius.
Gruodžio 2, 4 dienomis spektaklis bus rodomas, kaip įprasta, 19 val., o 3 dieną – 14 val.