Pirmąją spalio dieną, penktadienį, Keistuolių teatro sezonas startuos Aido Giniočio režisuotu miuziklu "Liūdnojo Vaizdo riteris". Tai teatro trupės improvizacijos Don Kichoto tema pagal Mitcho Leigh), Joe Dariono bei Dale'o Wassermano muzikinę pjesę "Žmogus iš Lamančos". Beje, kitąmet visas pasaulis pažymės Migelio Servanteso romano "Don Kichotas" 400 metų jubiliejų.

Publikos dėmesio nestokojantis Keistuolių teatras šį sezoną žada įdomių premjerų suaugusiems ir mažiesiems žiūrovams, visai šeimai ir jaunimui. Spalio 22 d. teatro rampos šviesą turėtų išvysti Algirdo Latėno režisuotas spektaklis Sauliaus Šaltenio pjesės "Škac, mirtie, visados škac..." pagrindu. Spektaklyje, kurio scenografiją sukūrė Ramunė Skrebūnaitė, o muziką - Faustas Latėnas, vaidins beveik visa Keistuolių teatro trupė.

Netrukus po šios premjeros, lapkričio 6-ąją, į naują spektaklį "Senelis vyšnia" bus pakviesti mažieji žiūrovai. Tai jauno režisieriaus Antano Gluskino teatrinis debiutas pagal italų rašytojos Angelos Nanetti knygą "Mano senelis buvo vyšnia". Scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė R. Skrebūnaitė. Apie senelį vyšnią vaikams pasakos aktoriai Aldona Vilutytė, Vytautas Rašimas ir Vaidotas Žitkus.

Prieš pat Kalėdas visi vaikai ir jų tėveliai bus kviečiami į teatralizuotą šventinį koncertą "Penkios snieguolės ir briedis". Originalus Keistuolių teatro kūrybinės grupės vaidinimas kuriamas įvairių liaudies ir literatūrinių pasakų motyvais.

Po Naujųjų metų turėtų būti "iškepta" trečia šio teatrinio sezono premjera vaikams. Tai Vytauto V. Landsbergio režisuota "Pasaka apie pelytę Zitą" pagal paties režisieriaus scenarijų. Tai jau antrasis šio kino ir teatro režisieriaus pastatymas Keistuolių teatre - 2000-aisiais V. V. Landsbergis sukūrė misteriją vaikams "Kalėdų bobutės pasaka".

Šio sezono pabaigai numatyta išleisti dar vieną premjerą jaunimui ir suaugusiesiems. Tai bus nebe pirmas Keistuolių teatro režisieriaus A. Giniočio iššūkis pasaulinei klasikai. Po Carlo Gozzi komedijos "Karalius Elnias" ir muzikinio spektaklio "Juokdario mirtis" pagal Williamo Shakespeare'o kūrybą A. Giniotis ruošiasi imtis rusų dramaturgijos klasiko Maksimo Gorkio "Vasarotojų". Tai turėtų būti šmaikštus, ironiškas ir autoironiškas žaidimas rašytojo mintimis, perkeltomis į Keistuolių teatro sceną.

Jau baigiamas garsinti ketvirtasis Keistuolių teatro videofilmas suaugusiesiems "Paskutiniai Brėmeno muzikantai". Pagal to paties pavadinimo Keistuolių teatro muzikinį spektaklį suaugusiems videofilmą režisavo Vaidas Lekavičius.

Atnaujinant teatro repertuarą, tenka atsisveikinti su senesniais spektakliais, tačiau kad jie išliktų žiūrovų atmintyje, "keistuoliai" kuria garsines vaidinimų versijas. Iki šiol jos buvo platinamos garsajuostėmis, o netrukus šie įrašai bus išleisti ir kompaktinėmis plokštelėmis.

Dar šį rudenį Keistuolių teatro gerbėjai galės pasidžiaugti naujai įrašyta pasaka "Geltonų Plytų kelias" pagal jau nebevaidinamą muzikinį spektaklį vaikams "Smaragdo miesto burtininkas".

Per Kalėdas vaikai jau galės klausytis muzikinės pasakos "Vasara šaldytuve", sukurtos pagal tikrą senių besmegenių tirpimo istoriją. Tai bus 2000 metais sukurto vaidinimo akustinis variantas.

Be jau girdėtų "Kitą kartą...", "Aukštyn kojom", "Nepaprasto orkestro koncertas", numatoma parengti ir spektaklių "Jonas Kareivis", "Laimingasis Hansas", "Zuikio paveikslėliai" bei kitų Keistuolių teatro spektaklių garsinius variantus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją