Per festivalio atidarymą jaunieji menininkai pristatė savo darbus – vizualiųjų pasakojimų projektą, Lietuvos skulptorių parodą, medijų istorijas ir skulptūrinę premjerą „Balta“.

„Grįžtame į pradžių pradžią. Primename, kad galime, mokame ir norime organizuoti rimtas ir labai įdomias parodas“, – sako festivalio „Virus“ organizatorius Virginijus Kinčinaitis.

Organizatoriai sako, kad per tris dienas truksiantį festivalį bus ir šokio, ir kino, ir aukštosios mados. Kino mėgėjai galės peržvelgti geriausių festivalio „Maindfak“ filmų kolekciją, pasirodymus rengs moderniojo šokio atstovai.

Per dvi dešimtis mados kolekcijų pristatys Lietuvos kostiumo dizaino studentai, jaunieji dizaineriai, menininkai. Beje, pastarieji žada išnaudoti ir apleistas verslo erdves, kuriose vyks poezijos skaitymo performansai.

„Savo poetinį performansą įgyvendins nacionalinės premijos laureatas Rolandas Rastauskas, vienas iš įdomiausių poezijos skaitovų. Na, sukūrėme tokią transformaciją – jeigu jau verslas traukiasi iš pėsčiųjų bulvaro, tai ateina aukščiausios prabos kultūra ir poezija“, – pasakoja V. Kinčinaitis.

Šiemet festivalis „Virus“ vyksta jau 16 kartą.