Gruodžio 26 d. 13 val. ir 15 val. nuo šventinių stalų pakilti ir kiek išsijudinti pakvies muzikinis detektyvas visai šeimai „Kas prarijo Kalėdų senelį?“. Į detektyvą įtrauks penki drąsūs menininkai – aktorius Dominykas Vaitiekūnas, dainininkė Onutė Kolobovaitė, smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė, kontrabosininkas Danielis Rubinas ir pianistė Birutė Asevičiūtė.

Koncerte D. Vaitiekūnas skaitys čekų autoriaus M. Macoureko pasakas (tarp jų – pasaka „Begemotas, kuris bijojo skiepų“), kurias lydės muzikiniai ištiktukai, klaustukai, kableliai, arijos, dainos, pjesės ir kiti kūriniai.

Gruodžio 27 d. 18.30 val. pakvies koncertas „Kalėdinis pasveikinimas“, kuris turėtų tapti puikia dovana muzikos gurmanams. Koncerto atlikėjai pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje – tai solistė, auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ dalyvė Joana Gedmintaitė (sopranas) ir LMTA profesorių ansamblis – Armonų trio.

Tai pirmasis bendras keturių žymių menininkų projektas, garantuojantis aukščiausią profesionalumą ir įdomią kūrinių interpretaciją. Puikioje romantinėje programoje kai kurie kūriniai skambės naujai – specialiai kuriamos aranžuotės solistei ir fortepijoniniam trio.

Gruodžio 28 d. 18.30 val. koncertuos vokalinis ansamblis a capella „Voice Lab“. Kokybės, profesionalaus daugiabalsių kūrinių atlikimo siekiantis vokalinis ansamblis „Voice Lab“ susibūrė visai neseniai, tačiau jo nariai – patyrę a capella dainavimo meistrai, gospelų choro „Sounds in G“ nariai.

Ansamblio kūrybiniuose sumanymuose ne tik gospelų giesmės, bet ir klasikinės bei šiuolaikinės daugiabalsės muzikos atlikimas be instrumentinio pritarimo. Vakaro metu skambės smagiausios šv. Kalėdų giesmės ir dainos: „Santa Claus is coming to town“, „Last Christmas“ ir kitos.

Gruodžio 29 d. 18.30 val. koncertas „Kalėdų samba“ šaltą žiemos vakarą sušildys klausytojų širdis ir uždegs pietų ritmais pulsuojančiu karščiu. Nuotaikingą vakaro atmosferą kurs solistė Ona Kolobovaitė, smuikininkė Agnė Doveikaitė – Rubinė ir pianistė Birutė Asevičiūtė. „Triumfo arkos“ solistė O. Kolobovaitė ir Gidono Kremerio orkestro smuikininė A. Doveikaitė-Rubinė atliks retai skambančius temperamentingus kūrinius. Jaunatviškas polėkis ir profesionalumas, muzikos grožis, turėjimas, ką pasakyti scenoje ir netikėtas sambos ritmas – šiame koncerte.

Gruodžio 30 d. 18 val. koncertas „Naujųjų belaukiant“. Ypatingą programą paruošė dainininkė, Kauno muzikinio teatro solistė, „Triumfo arkos“ dalyvė Raminta Vaicekauskaitė ir pianistė, „FortVio“ narė Indrė Baikštytė.

Nors kamerinės vokalinės muzikos iniciatyvų grupės „United Voices“ inicijuojami bei drauge su LR programa „Klasika“ Užutrakio dvare pristatomi projektai pasižymi netikėtomis muzikantų kolaboracijomis, muzikos, poezijos, šokio sinteze, netgi teatro elementais, šiame koncerte pajusime grynąjį klasikos alsavimą, įžvelgsime ne vien laiko suformuotas tradicijas, bet ir jos gyvybingą bei kūrybingą pradą, kurį atskleis dviejų jaunų ir nepaprastai kūrybingų bei energingų asmenybių – R. Vaicekauskaitės bei I. Baikštytės – duetas.

Gruodžio 31 d. 18.30 val. Naujametis vakaras su Virgilijumi Noreika. Su kuo geriausia sutikti Naujuosius metus? Su šeima, draugais, kolegomis, o gal vieniems? „United Voices“ žino atsakymą – geriausia Naujuosius sutikti su vienu garsiausių visų laikų tenoru – Virgilijumi Noreika. Šis atlikėjas žavi savo charizma, muzikiniu įtaigumu, jo unikalus balso tembras – vienas gražiausių pasaulyje.

Neseniai išleistame JAV operos gerbėjų leidinyje V. Noreika pateko į geriausių pasaulio tenorų sąrašo viršūnes. Pasitikti Naujuosius su Lietuvos operos grandu, Nacionalinės premijos laureatu V. Noreika pavyks ne kiekvienam norinčiam, nes vietų skaičius Užutrakio dvare – ribotas. Maestro vakare pasirodys su savo absolvente Marta Lukošiūte. Solistai kartu su pianiste B. Asevičiūte atliks nuotaikingą muzikinę programą, o kokie gi Naujieji be meilės duetų ir Violetos bei Alfredo „Brindisi“ – „Pakelkime taurę linksmybių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją