2006 m. laimėjusi Rašytojų sąjungos Pirmosios knygos konkursą, I.Valantinaitė literatūroje debiutavo eilėraščių knygele “Žuvim ir lelijom”. Dabartinę I.Valantinaitės moteriškų emocijų kupiną kūrybą kritikai vadina brandžia, įtaigia. Knygos redaktorius Rolandas Rastauskas, taip pat dalyvausiantis renginyje, teigia, kad poetė sąmoningai renkasi sunkiausią kelią asmeninius atsivėrimus atsverdama mitologinėmis nuorodomis ir figūromis, pasakų bei legendų motyvais.

Antrajai poezijos knygai, kaip ir pirmajam eilėraščių rinkiniui, būdingas prozinis kalbėjimas, inkrustuotas įstabiomis metaforomis, tačiau teksto lyrizmas paverčiamas ne dainingais posmais, o baugių kinematografinių vaizdų seka.

Jei pirmoji poetės knyga už siekį moteriškais ginklais provokuoti iš esmės gana santūrią lietuvių literatūrą buvo sutikta gana prieštaringai, tai pastarąjį rinkinį pati autorė vadina išbaigtu himnu moteriškumui.

„Nuoširdžiam kūrėjui turėtų būti sunku atsiriboti nuo savo patirties. Kiekvienas eilėraštis turi savo atsiradimo istoriją, simbolius, šifro kodą. Dažniausiai pamatau savo eiles kaip trumpametražius filmus ar paveikslus, o tada bandau žodžiais nupasakoti tai, ką matau. Man labai svarbi vizuali jų forma ir estetika“, - sako I.Valantinaitė.

Jaunoji poetė ne tik rašo eiles, bet yra atlikusi pagrindinius vaidmenis G.Kuprevičiaus miuzikle „Ugnies medžioklė“ bei R.Radzevičiaus roko operoje „Saulės žemė“. Knygos pristatymo metu kūrėja atliks porą savo mėgstamiausių muzikinių kūrinių.

Poetės Indrės Valantinaitės eilėraščių knygos „Pasakos apie meilę ir kitus žvėris" pristatymas vyks lapkričio 10 d. 18.30 val. Rašytojų sąjungos Baltojoje salėje (K. Sirvydo g. 6, Vilnius). Dalyvaus knygos autorė Indrė Valantinaitė, poetas Rolandas Rastauskas, pianistas Kęstutis Pavalkis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją