„Sostinės dienų“ metu Gedimino prospektas taps meno vyksmo vieta. Lietuvos meno galerijos kviečia miestiečius ir sostinės svečius įsijungti į gyvą meno procesą.

„Gedimino prospekto galerijos“ lankytojai galės ne tik pamatyti eksponuojamus dailės kūrinius, bendrauti su dailininkais, galerininkais, bet ir patys lipdyti, piešti, atsispausti grafikos kūrinį, tapyti ant šilko ir t.t. Kiekviena galerija parengs originalią ekspoziciją, vyks meno akcijos, performansai. Žiūrovai kartu su menininkais kurs bendrus kūrinius.

Pirmą kartą „Gedimino prospekto“ galerijoje dalyvaus Vilniaus miesto savivaldybės 2002 metais įkurtos dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programos dalyviai. Amatininkai demonstruos, kaip kuriami įvairūs dirbiniai, o praeiviai bus įtraukdami į veiksmą. Miestelėnai ir Vilniaus svečiai galės patirti kūrybos džiaugsmą – jie turės galimybę minkyti molį, kalti metalą, dirbti odą, tapyti šilką, pasigaminti vitražą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją