Prieš kelerius metus buvo pastatyta ir plačiai nuskambėjo aktorės Editos Kauzaitės parašyta autobiografinė drama „Tu šiandien dar neverkei, kale, arba Tikroji Eglės, žalčių karalienės, istorija". Šiuo metu Panevėžyje jau pristatytas Kosto Smorigino premjerinis spektaklis irgi nestokoja autentiškų autorės gyvenimo situacijų, kurias kaip savas, atpažins daugybė žiūrovų.

Svarbiausia, kad naujasis pastatymas pasižymi dramaturgei ir režisieriui būdinga sveika autoironija ir savitu pozityviu požiūriu į neretai skausmingai besirutuliojančius įvykius. Būtent tokio požiūrio ir tokių nuotaikų gerokai pasigendama šiandieninėje teatro scenoje.

Spektaklis „Švytinčių burbulų partija“, nuotr. Tomo Stasevičiaus

Tipinė pagyvenusi, išsiskyrusi ir su trimis vaikais emigruoti pasiryžusi lietuvė kaip tyčia gauna laišką iš taip pat pagyvenusio ir išsiskyrusio vokiečio, su kuriuo kažkada jaunystėje susipažino internete. Į tą laišką ji atsako ir viską papasakoja senai draugei. Vokietis – irgi.

Taip dvi moterys ir du vyrai patenka į nenuspėjamas meilės pinkles ir neįtikėtinus sapnus, kuriuose apskritai nė vienas nebesusigaudo: nei kas yra kas, nei kas gi vyksta iš tikrųjų. Raudona gija spektaklis pažymėtas ir dar viena – šeimos tema. Nes vardan šeimos mylime, o meilės vardan ją kuriame. Tad ir ši lyrinė, šiek tiek komiška istorija apie meilę baigiasi taip, kad viskas tik ...prasidėtų.

Spektaklyje vaidina Asta Preidytė, Albinas Kėleris, Eleonora Koriznaitė, Laimutis Sėdžius. Scenografiją spektakliui kūrė dailininkė Kotryna Daujotaitė. Muziką spektakliui parinko Kostas Smoriginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją