Renginio svečiai - tai daugiau nei 10 metų prisidėjusių užsienio šalių ambasadų, kultūros centrų, Lietuvos ir užsienio nevyriausybinių organizacijų atstovai bei artimiausi renginio draugai, patarėjai, pagalbininkai - dvasinė šeima ir ištikimieji bendražygiai tikrąją to žodžio prasme.

Nuo 2001-ųjų kartu su idėjiniais bendraminčiais įvykdyti 8-i kultūriniai-pilietiniai-patriotiniai "Alternatyvos" festivaliai:
"Pirmasis" (2001), "Ugnei Karvelis" (2002), "Lietuvos Jaunimui" (2003), "Europai" (2004), "Gamtai" (2006), "Tolerancija" (2007),"Millenium of Lithuania" (2010, Bostonas) ir dabartinis "Šeima" (2011).

Šiuose renginiuose Lietuvoje pirmąkart apsilankė pasaulio garso menininkai, kaip Jean-Marc Luisada (fortepijonas, Prancūzija), N.Y.C.Harlem Gospel Choire (choras, JAV), Wajahat Khan(sarod, Indija) ir daugiau kaip 35-ių kitų pasaulio šalių menininkų, muzikų, šokėjų, fotografų, ir kt.

„Matydamas poreikį daugiau rūpintis Lietuvos ateitimi, Lietuvos gabiausiu jaunimu, kaip šio renginio vedlys keičiu "Alternatyvos" strategiją iš kultūrinės-pažintinės bei laisvalaikio praleidimo į kultūrinę-edukacinę ir Lietuvos vaikų-jaunimo pasaulyje prisistatymo strategiją. Tikiu, kad ši "Alternatyvos" nauja kultūrinė-pilietinė-patriotinė veiklos kryptis jau po kelių metu atneš savo pirmuosius vaisius ir jaunimas atras savo terpę ir reikiamą palaikymą Lietuvoje jos nepalikdami!“ - dėstė idėjos autorius Martynas Švėgžda von Bekkeris.

Nuo šiol "Alternatyva" veiks išvien kartu su asociacija "Neatrastų talentų festivalis", kurio pirmininkė yra Elena Masalskienė. Bendra veikla apims gabaus jaunimo atranką konkurso būdu, mokymą - ugdymą meistriškumo kursų, pamokų, plenerų metu bei reprezentaciją savo pasiekimų "Alternatyvos" festivalio koncertuose, parodose, viešuose pasirodymuose Lietuvoje ir užsienyje.

11-os lapkričio vakaro koncerto PROGRAMA

fortepijoninis trio " COLORIS" (kamerinės muzikos ELYSE MEYER 1991 m. ir HAUSMANN 1992 m. konkursų Hamburge, pirmųjų vietų nugalėtojai)

ROSWITHA TIMM - GROSSMANN (violončelė)
MARTYNAS ŠVĖGŽDA von BEKKER(smuikas)
HENNING LUCIUS (fortepijonas)

M. RAVEL - Sonata smuikui ir fortepijonui
Allegretto
Moderato - "Bluse"
Allegro - Perpetuum mobile

G. FAURĖ - fortepijoninis trio Op. 120
Allegro,ma non troppo
Andantino
Allegro vivo

p e r t r a u k a

J. BRAHMS - fortepijoninis trio Op.101
Allegro energico
Presto non assai
Andante grazioso
Allegro molto

"Neatrastų talentų festivalio" 2011 m. nugalėtojas
GRAŽVYDAS SIDINIAUSKAS prie fortepijono atliks dvi savo kūrybos dainas :

" Palauk manęs";
" Laikas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją