„Visi mes, keturi aktoriai, su žiūrovais norime pasidalinti savo patirtimi, užkulisiais. Niekam nieko per prievartą nebrukame. Pjesė parašyta iš mūsų asmeninių išgyvenimų, patirčių, jausmų, gal net nuoskaudų. Spektaklyje visa tai pateikta žaismingai, Akvilės parašyti tekstai šmaikštūs, todėl spektaklis įgauna tam tikrą kabareto formą“ – apie naująjį savo darbą kalbėjo G. Ivanauskas.

Projekto idėja gimė dar prieš trejus metus, o vėliau šis „vidinis kabaretas“ buvo kurtas gyvoje teatro laboratorijoje, kurioje dalyvavo visi spektaklio kūrėjai, todėl ir gavo „Kavolių kabareto“ pavadinimą. „Marko („Marko (Kavoliu kabaretas)“ gimė iš jausmo. Iš pagarbos vienas kitam, iš meilės“, - įspūdžiais apie naują projektą dalijasi jo sumanytojai.

Keturių spektaklio veikėjų – jaunojo keliaujančio teatro trupės „beždžioniūkščio“ Marko (Gytis Ivanauskas), jo sesers Silvijos (Judita Zareckaitė), jos sužadėtinio, muzikanto Kowalskio (Darius Gumauskas) ir trupės žvaigždės ponios Madam (Eglė Mikulionytė) – prototipai atkeliavę iš Jeano-Luco Lagarce‘o pjesės „Mes, herojai“. Vieni veikėjai neturi vardų, kiti pavardžių – jie tiek blaškėsi po pasaulį, kad tikriausiai nebepamena, iš kurio miesto kadaise iškeliavo, o paskutinė aiški jų „stotelė“ – Kavoliai.

Tai spektaklis, kuriame prieš didelius pokyčius keturi keliaujančio teatro šeimos nariai atsiduria ant pasirinkimo slenksčio. Lemtingas vakaras ir kitos dienos rytas. Bėgti ar likti ten, kur esi įaugęs? Ar įmanomas pabėgimas? Drąsa likti ir drąsa bėgti. Ar palikęs tai, ką kūrei visą gyvenimą, Ten rasi tai, ko tikėjaisi? O jei vėl sukaupęs drąsą grįši, ar tebebūsi reikalingas tiems, kuriuos palikai?

Marko, kurį vaidina pats Gytis Ivanauskas, turi ypatingą reikšmę – jam teks sukaupti visą drąsą ir lemiamą akimirką apsispręsti. Šis veikėjas – tai jauno žmogaus emocijų, svajonių ir iliuzijų koncentratas, su stipriu noru keistis ir keisti.

Taigi, truputis kabareto pagal Gedimino Gelgoto muziką ir daug klausimų, į kuriuos spektaklio metu bandys atsakyti Kavoliai.

Scenoje nuogi aktoriai. Labiau nuogi, negu būtų nusirengę - nuogas jų vidus!

PREMJERA Lapkričio 05,06 d. 19:00, Menų spaustuvė, Vilnius
PREMJERA Lapkričio 26d. 19:00, Lietuvos nacionalinis dramos teatras, festivalis „Versmės“, Vilnius
PREMJERA Lapkričio 08,09 d. 19:00, Kauno valstybinis dramos teatras, Penktoji salė, Kaunas

Bilietus platina TIKETA

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją