Naująjį sezoną teatras pradės penktadienį itin sėkmingu praėjusių metų eskizu, dabar išaugusiu į spektaklį "The Making Of B Movie". Šis režisieriaus Igno Jonyno darbas pagal jauno vokiečių dramaturgo Alberto Ostermaierio (Ostermajerio) pjesę Naujosios dramos akcijoje pavasarį buvo vienas didžiausių netikėtumų, sulaukusių gero Lietuvos bei svečių kritikų įvertinimo.

"Dėsninga, kad teatras sezoną pradeda būtent šiuo spektakliu, ironiškai kalbančiu apie menininko būseną ir situaciją dabartinėje visuomenėje", - antradienį spaudos konferencijoje sakė I.Jonynas.

Kitas akcijos eskizas taip pat virs nauju Jaunimo teatro spektakliu. Tai - Gintaro Liutkevičiaus režisuota originali ir jautri Kvebeko dramaturgo Danielio Danis (Dani) pjesė "Dūda dūda daina", kuri bus parodyta "Salėje 99".

Naujuosius metus teatras ketina pradėti bene didžiausia sezono intriga - ironiškojo Sigito Parulskio nauja pjese "Barbora Radvilaitė", kurią stato Algirdas Latėnas ir choreografas Jurijus Smoriginas.

Pjesė, kuri, kaip tikimasi, naujai perskaitys jau sustabarėjusį istorijos puslapį, ką tik baigta rašyti. Dramaturgas į savo netradicinę traktuotę įvedė ir kelis naujus personažus - Barboros Radvilaitės seserį, motiną ir šeimos daktarą. Barboros vaidmenį joje atliks dvi, choreografo žodžiais, "sugebančios judėti aktorės" - Dalia Michelevičiūtė ir Eglė Mikulionytė.

Po šio pastatymo teatro planuose - naujausias Justo Lingio darbas Georgijaus Gorino "Baronas Miunhauzenas". Šis kūrinys, pasak režisieriaus, "ypatingai gerai padeda suvokti tai, kas visuomet domina jaunus menininkus - kas ir kokia yra visuomenė".

Spektaklio idėja buvo siūlyta ir kitiems teatrams, tačiau juo susidomėjo tik jaunimiečiai. "Būtent šis teatras laiku pastebėjo tuos, kurie dar gali gerai dirbti. Nes tie, kurie dirba labai gerai, jau beveik išvyko į užsienį", - teigė J.Lingys.

Jis į teatrą ketina perkelti ir savo prieš keletą metų statytą spektaklį "Freken Julija".

Gruodžio - balandžio mėnesiais teatre planuojama surengti Šiuolaikinės Rusijos dramaturgijos forumą. Forumo organizatoriai tikisi pristatyti apie 10 jauniausių rusų dramaturgų ir jų mokytojų kūrybą, kurią eskizuose realizuos lietuvių režisieriai, Lietuvos muzikos bei dailės akademijų studentai.

Neseniai su Vilniaus universiteto slavų filologijos katedra buvo susitarta dėl pjesių vertimo. Šios katedros Puškino salėje vyks ir teorinė forumo dalis.

Vaikų taip pat laukia dvi premjeros - lapkritį aktorius Ramūnas Rudokas pristatys savo režisūrinį debiutą pagal Samuilio Maršako "Katės namus", o kovą Vitalijus Mazūras - naują lėlių spektaklį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją