Jau laikydamas rankose Lietuvos gretutinių teisių asociacijos (AGATA) įsteigtą prizą, V. Stakėnas kalbėjo: „Man didelė garbė gauti šį apdovanojimą. Labai tai vertinu. Gitara nėra tik instrumentas, ji – tarsi tavo kūno dalis. Atvirai pasakius, dar nesuvokiu, kad ją gavau“.

Paklaustas apie kūrybinio kelio pradžią ir pažintį su maestro Vytautu Kernagiu, V. Stakėnas pasidžiaugė dainuojamosios poezijos žanro suklestėjimu ir prisiminė laikus, kai bardų muzika dar tik skynėsi kelią į pripažinimą: „Praeito amžiaus 7-8 dešimtmetyje bardus vadino „šnabždukais“. Viso mūsų traukinio lokomotyvas buvo V. Kernagis, atvėręs kelią į sceną ir kitiems atlikėjams. Didžiuojuosi, ketvirtį amžiaus turėjęs galimybę su juo bendradarbiauti“.

Anot tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ vadovo Juozo Žitkausko, „Šiųmetis V. Kernagio vardo gitaros laureatas V. Stakėnas yra vienas pirmųjų Lietuvos bardų, 1978 – 1986 m. Šiaulių miesto kultūros rūmuose įkūręs pirmąją Lietuvoje dainuojamosios poezijos studiją, jau 10 metų organizuojantis bardų festivalį „Akacijų alėja“ Kulautuvoje. Su V. Stakėno pagalba daug atlikėjų prisilietė prie bardiškos kultūros“.

AGATA įsteigtu prizu – V. Kernagio vardo gitara – nuo 2008 m. per Vilniaus mokytojų namų organizuojamą festivalį apdovanoti: Saulius Bareikis, Domantas Razauskas ir Andrius Kulikauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją