Renginyje dalyvavęs Vilniaus meras Artūras Zuokas įsitikinęs: gražių inkliuzų sostinei be galo reikia, nes jie – pirmiausiai yra pagarba anapilin iškeliavusiam žmogui ir vilniečiams. Jo manymu, šis suolelis daugelį įkvėps svajoti, kurti ar tiesiog „būti geru žmogumi, koks ir buvo maestro Vytautas“.

Menotyrininkas, visuomenės veikėjas Saulius Pilinkus mano, jog suolelis svarbus visiems V. Kernagį mylėjusiems ir jo besiilgintiems. Esą tie, kurie galbūt notėtų paspausti ranką maestro, nuo šiol galės prisiliesti prie suolelio, skirto įamžinti V. Kernagio muzikinio kelio pradžią.

„Džiaugiuosi, kad šiandien atidengsime suoliuką, kurio idėja gimė prieš trejus metus. Tuo pačiu jis yra skirtas visiems Brodo vaikams. Ant šio suoliuko galės atsisėsti visi ir prisiminti, kad prieš 40 metų Brodo vaikai būtent čia sėdėjo, brazdino gitaromis, šnekėjosi, protestavo“, – prieš atidengiant paminklą kalbėjo maestro sūnus Vytautas Kernagis.

Suoliuko atidengimo data pasirinkta neatsitiktinai. Šiuo metu Vilniuje vyksta dainuojamosios poezijos festivalis „Tai aš“, kurio pavadinimą sugalvojo pats V. Kernagis. Atidengimo ceremonijos metu kūrinius atliko A. Kulikauskas, S. Bareikis ir D. Razauskas.

Suolelį kūrė architektas Rimvydas Kazickas ir skulptorius Danielius Sodeika.

Susirinkusieji į paminklo atidengimo ceremoniją buvo pakviesti išmėginti, ar bronzinis suolelis toks pat patogus, kaip ir medinis.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)