Naujajame spektaklyje, skirtame vaikams nuo penkerių metų, mažieji žiūrovai susipažins su tikrų tikriausia... mafija. Tiksliau, pašėlusia gauja katinų, kuriuos vaidins puikiai visiems pažįstami aktoriai Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Leonardas Pobedonoscevas, Vytautas Rumšas, Jokūbas Bareikis, Mantas Vaitiekūnas ir Balys Latėnas.

Iš pirmo žvilgsnio įprastame daugiabučių namų kieme, prie aukštos plytų sienos vyksta visiškai neįtikėtini dalykai: gauja storų, tingių, „mafijoziško“ gyvenimo išlepintų katinų randa jaunutį žuvėdriuką ir staiga visas jų gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom...

„Kuo daugiau atiduodi, tuo daugiau pasiimi sau – tokia yra pagrindinė spektaklio „Mama katinas“ mintis“, – pasakojo ypač nuotaikingomis, bet kartu ir giliomis bei azartiškomis spektaklio repeticijomis besidžiaugiantis režisierius E. Jaras.

„Ant aktorių pečių šiame spektaklyje gula itin didelė atsakomybės našta – viskas čia priklauso nuo jų meistriškumo, gebėjimo kurti „pilnakraujus“ personažus... nors ir uodeguotus. Mažajame teatre šiandien dirba subrendusi, labai įdomi ir spalvinga trisdešimtmečių karta, kurios gebėjimas vaidinti truputį „kitaip“ vaikus žavi ne mažiau, nei mane“.

Pasak režisieriaus E. Jaro, spektaklio „Mama katinas“ tema – itin aktuali šiandien. „Juk tas būrys katinų, gyvenančių viename miesto kieme, tai tarsi mūsų visuomenė – uždara, kiek per daug savimi patenkinta, gyvenanti kiek pilkoką kasdienišką gyvenimą. Ir vieną dieną šią kasdienybę sugriauna visiškai netikėtas impulsas iš kitur – žuvėdros jauniklis, tarytum simbolizuojantis kitokį polėkį, kitus tikslus“.

Kaip elgtis susidūrus su svetima, nepažinta terpe ir pasaulėjauta? Ar keistis ir prisitaikyti prie kitoniško gyvenimo būdo, ar mėginti pakeisti kitus? O gal siekti, kad kiekvienas turėtų galimybę išlikti savitas ir individualus?

Kaipgi žuvėdrai išmokti skraidyti, jeigu jos mama - storas katinas, temėgstantis gulėti balkone ir šildytis saulėje?.. Apie netikėtai užgriuvusią atsakomybę, apie baimę ir troškimą būti savimi - naujas Mažojo teatro spektaklis vaikams „Mama katinas“ lapkričio 5-6 dienomis.

Spektaklis skirtas vaikams nuo 5 metų.

Bilietus įsigysite www.bilietai.lt, teatro kasoje ir www.vmt.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją