Kaip Eltai sakė V. V. Landsbergis, šios dovanos Lietuvos kino gurmanai turėtų sulaukti iki šių Kalėdų. Režisieriaus žiniomis, Trakų savivaldybė jau suteikė buvusio kino teatro pastatą būsimajam kino centrui, dabar ieškoma galimybių, kaip ten įsikurti.

"Jau pasigaminome J. Meko archyvų kopijas, mūsų iniciatyvą gražiai parėmė Kultūros ministerija. Manau, kad Lietuva Kalėdoms galų gale turės ilgai lauktą J. Meko kino centrą", - teigė V. V. Landsbergis.

Režisierius sako turįs ir keletą teatro projektų. Vilniaus teatre "Lėlė" V. V. Landsbergis rengiasi statyti spektaklį suaugusiems apie šviesaus atminimo žemaičių skulptorių ir mąstytoją Vilių Orvidą. "Yra likę jo tekstai, poetiški ir gilūs. Meditacinės formos spektaklis būtų savotiškas biografinis prisiminimas", - sakė režisierius, asmeniškai pažinojęs V. Orvidą.

Sostinės Keistuolių teatre lapkritį numatoma pradėti repetuoti V. V. Landsbergio pjesę "Pelytės Zitos gyvenimas". Šio spektaklio vaikams premjera numatoma Naujiesiems metams.

Kitų metų pavasarį "Lėlės" teatre režisierius numato statyti garsiąją Vilhelmo Haufo pasaką "Kalifas gandras".

V. V. Landsbergis sako nenutrauksiąs ryšių ir su Šiaulių dramos teatru, kuriame pernai pastatė dviejų dalių spektaklį "Daktaras ir Mangaryta" Jono Basanavičiaus surinktų pasakų motyvais.

Režisierius džiaugiasi kvietimu iš Tbilisio Tumanišvilio teatro ir sako labai norįs dirbti su gruzinų aktoriais. Į Gruzijos sostinę, kurioje yra studijavęs režisūrą, menininkas ketinąs vykti, jei ten būsianti stabili politinė padėtis.

V. V. Landsbergis aktyvus ir literatūros srityje. Su dailininke Sigute Ach išleidžiąs pakartotinį "Obuolių pasakų" leidimą, taip pat su šia iliustratore rengiasi išleisti knygą "Pelytės Zitos pasakos".

"Vagos" leidykloje po dešimtmečio pertraukos šį rudenį išeina dvigubai papildytas V. V. Landsbergio "Rudnosiuko pasakų" leidimas su dailininko Marijaus Jonučio iliustracijomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją