Puikiai pažįstami įvairių gatvės šokio turnyrų, konkursų dalyviai bei nugalėtojai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius savo debiutiniu darbu teatre stengsis atskleisti meninę gatvės šokio pusę ir rasti jam vietos teatro mylėtojų širdyse. „Feel-link“ nagrinėja dviejų žmonių išgyvenimus – atskiras dviejų žmonių tarpusavio santykių istorijas skirtingose gyvenimo situacijose, papasakotas remiantis asmenine kūrėjų patirtimi.

Spektaklio pavadinimas – angliško žodžio „feeling“ (liet. „jausmas“) transformacija į naujadarą „Feel Link“ (liet. „pajusk ryšį“) – nurodo į spektaklio tematiką: jausmų neapčiuopiamumą išlaisvėjusioje patirčių, vertybių ir pasirinkimų kultūroje. Šokio spektaklis gausus gatvės šokių tekstais, pristatomais savo pačių – patyrusių šokėjų – terminais, technika, kontekstu ir asociacijomis.

Muzikinį spektaklio pagrindą sudaro amerikietės pianistės, džiazo atlikėjos Eunice Kathleen Waymon, dar kitaip žinomos sceniniu vardu Nina Simone, kūrinio „Feelings“ interpretacija. Kūrinio teksto, muzikos ir šokio kalbos sintezė leidžia įžvelgti besikartojančias pastangas užmiršti arba atrasti jausmus.

Prie spektaklio pastatymo prisidėjo jauna, tačiau jau patyrusi, scenografė Renata Valčik, scenografijos mokiusis Čekijoje ir Austrijoje. Taip pat jauna šokėja ir choreografė Carole Dauvillier (Prancūzija), kuri 2009 m. Vilniuje vykusiame festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ kartu su trupe „Compagnie Revoliution“ parodė nemažai dėmesio sulaukusį spektaklį „Miesto baletas“. Spektaklio šviesų dailininkas – kontrabosistas Povilas Laurinaitis.

Spektaklio premjera „Menų spaustuvėje“ įvyks spalio 20 d., lapkričio 11 d. ir lapkričio 29 dienomis. Bilietus galima įsigyti „Tiketos“ kasose.
Apie spektaklio autorius ir atlikėjus Laurynas Žakevičius – įvairių breiko turnyrų Lietuvoje („Urban Dance“, „Breakboom“, „Can I Kick It?!“) bei užsienyje („IBE“, „NordicMoves“) dalyvis, nugalėtojas ar teisėjas. Laurynas turi socialinio pedagogo diplomą ir šio šokio moko ne tik privačiose šokių mokyklose, bet ir vidurinėse mokyklose, šokiu kovodamas su įvairiomis socialinėmis problemomis.

Airida Gudaitė turi šokio edukologijos magistro diplomą, vaikus ir jaunimą moko gatvės šokio. Airida šokio patirties sėmėsi iš daugybės šokėjų ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje bei Vokietijoje. Šokių mokyklos: „L‘agence Dancefloor“; „Flying Steps Dance Academy“; šokio stovyklos ar projektai: „Ruhrnation 2009“, „Ruhrnation Twins-2010-Projekt“; „Vilniaus šokio spaustuvė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją