Naujosios vokiečių dramos akcijoje (NVDA) galėsime išvysti iškiliausius pastarojo meto lietuvių režisierių spektaklius pagal šiuolaikines vokiečių pjeses. Renginį Kauno dramos teatro didžiojoje salėje pradės Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro kuruojamos „cezario grupės“ spektaklis “Už geresnį pasaulį” pagal naujausią Rolando Schimmelpfennigo pjesę. „Cezario grupė“ – tai režisieriaus Cezario Graužinio studentų trupė, susibūrusi apie savo spalvingos ir turtingos biografijos mokytoją. Pirmasis „cezario grupės“ spektaklis – to paties autoriaus “Arabiška naktis” – taip pat bus parodyta NVDA metu. Pjesių autorius Rolandas Schimmelpfennigas prieš dvejus metus buvo pripažintas geriausiu jaunosios kartos dramaturgu. “Už geresnį pasaulį” – tai naujausias cezario grupės spektaklis. Tuo tarpu “Arabiška naktis” jau sulaukė pripažinimo – pastatymas už geriausią debiutą šiemet apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.

Didžiausiu akcijos įvykiu taps Gintaro Varno režisuota premjera “Nusiaubta šalis / Kaunas”. Pagal Tankredo Dorsto pjesę “Merlinas, arba Nusiaubta šalis” pastatytą spektaklį prodiusavo Menų spaustuvė kartu su Kauno dramos teatru ir tarptautiniu projektu SEAS. Šis spektaklis unikalus tuo, kad yra siejamas su konkrečia erdve ir miesto pavadinimu. Vilniuje Menų spaustuvėje ir Klaipėdos laivų remonto įmonėje jau pristatytas spektaklis šį kartą bus pritaikytas buvusio audimo fabriko „Kauno audiniai“ erdvėms, o rugsėjo 24 dieną keliaus į Lenkiją – Gdansko laivų statyklą. Kaip ir R.Schimmelpfennigo “Už geresnį pasaulį” pastatymas, “Nusiaubta šalis / Kaunas” kuriamas bendradarbiaujant su Naujosios dramos akcija.

Vieno ryškiausių šiuolaikinių vokiečių dramaturgų Mariuso von Mayenburgo kūrybą akcijoje pristatys Klaipėdos dramos teatras, kuris parodys Oskaro Koršunovo režisuotą spektaklį suaugusiems “Šaltas vaikas”. Auksinį scenos kryžių šiemet pelnęs spektaklio režisierius teigia, kad ši M. von Mayenburgo pjesė “verčia aktorius elgtis visiškai netradiciškai”. Net trys spektaklio aktoriai apdovanoti Auksiniu scenos kryžiumi: Eglė Barauskaitė – už geriausią moters vaidmenį, Nelė Savičenko ir Igoris Reklaitis – už geriausius antraplanius vaidmenis.

Kauno mažajame teatre akcijos žiūrovai išvys režisieriaus Vytauto Balsio spektaklį pagal Tankredo Dorsto pjesę “Fernandas Krapas man parašė šitą laišką”. Iliuzoriniu teatru besidominčio dramaturgo kūrinio pastatymas – naujausias Mažojo teatro darbas.

Naujosios vokiečių dramos akcijos atidarymo proga Kauno dramos teatre viešės muzikantas triPhaze iš Vokietijos, pristatysiantis ambientinį elektroninio garso šou.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją