Spaudos konferencijoje, vykusioje iškart po spektaklio, Linas Adomaitis pasidžiaugė, kad, galima sakyti, šio albumo atsiradimą išprovokavo spektaklio žiūrovai. „Po „Dulkių spindesio“ premjeros nuolat sulaukdavau klausimų, kur galima būtų gauti spektaklio muziką.

Žmonės atakavo socialiniuose tinkluose bei asmeninėmis žinutėmis. Su teatro vadovybe nutarėme atiduoti duoklę ne tik spektaklio žiūrovams, bet ir klausytojams. Taip gimė pirmasis mano instrumentinės muzikos albumas, kuris yra ir pirmasis mano kaip oficialaus leidėjo darbas“, – kalbėjo spektaklio muzikos autorius ir statytojas.

Dainininkas ir muzikos prodiuseris Linas Adomaitis prasitarė apie ateities planus: kovo mėnesį turėtų pasirodyti jau bręstantis antrasis jo solinis albumas, kuriame vyraus melancholinė, sarkastinė ir netgi politinė tematika.

Antrąjį sezoną spektaklis pasitiko bene stipriausiu sąstatu, kurio priekyje – pagrindinį personažą kuriantis primarijus Nerijus Juška. Pilnutėlė salė plojimais ilgai nepaleido nusilenkti išėjusių šokėjų bei spektaklio statytojų.

Baleto šokėjas Nerijus Juška akcentavo muzikos svarbą šiame spektaklyje, prisimindamas sunkias, bet malonias repeticijas. Choreografai Dainius Bervingis ir Gintaras Visockis neslėpė džiaugsmo, kad būtent jų iniciatyva gimė pirmasis Lietuvoje šokio spektaklis, turintis originalią muziką. O spektaklio blogiuką – sutenerių bosą – įkūnijantis Saulius Skambinas pasijuokė, kad „Dulkių spindesyje“ turi unikalią galimybę aptalžyti Nerijų Jušką.

Spektaklio muzikos stilių – klasikos, hip-hop, soulo, džiazo ir fanko – lydinys puikiai atskleidžia spektaklio personažus, kuriuos „Dulkių spindesio“ žiūrovai regės ir klausydamiesi garso takelio. Pradžioje buvo planuota šį albumą platinti tik spektaklio „Dulkių spindesys“ metu. Tačiau teatro vadovybė ir Linas Adomaitis nusprendė, kad žmonės galės įsigyti šį unikalų leidinį degalinėse ir prekybos centruose.

Nemačiusiems spektaklio DELFI primena, kad scenarijus kiek mena garsųjį filmą „Moulin Rouge“. Dviejų dalių spektaklyje pasakojama apie iš provincijos į miestą atvykusį jaunuolį (vaid. Nerijus Juška). Netrukus vaikinas įsimyli kurtizanę. Tačiau, kaip sakė vienas iš „Moulin Rouge“ veikėjų, „niekada negalima įsimylėti save pardavinėjančios moters, nes tai baigiasi blogai“. Taip nutiko ir spektaklyje „Dulkių spindesys“. Pasirodymo pabaigoje sutenerių bosas (vaid. Saulius Skambinas) nušauna pagrindinę spektaklio heroję.

Pasirodyme gausu pagrindinį vaidmenį sukūrusio primarijaus N. Juškaus pasirodymų. „Po pirmųjų repeticijų sulaukiau atsiliepimų, kad šiame spektaklyje šoku pats save. Tai turbūt geriausias įvertinimas“, - po premjeros DELFI.TV teigė N. Juška.

Spektaklyje taip pat gana gausu improvizuotų kovos scenų, o dažniausiai „nuskriaustas“ likdavo N. Juškos personažas. „Turbūt aš atrodau labai gerietis, kad nuolat tenka kurti labai teigiamus vaidmenis“, - juokėsi N. Juška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją