Likus savaitei iki pasirodymų, visi “bohemiečių” solistai pradeda repeticijas, daro darbinius įrašus, kuriuos elektroninės muzikos kūrėjai karpo, keičia, savaip interpretuoja ir pateikia solistams savo unikalias versijas. Šiuo metu vyksta intensyvi kūryba. Elektroninės interpretacijos yra kuriamos mažose studijose uždarose erdvėse, kurios yra visiškai neįprastos prie didžiausių scenų įpratusiems operos solistams. Ryškiausias elektroninės muzikos kūrėjas Mario Basanov įsileido į savo studiją, kur Sigutė Stonytė ir Vaidas Vyšniauskas įrašė pirmuosius savo kūrinius – “Ombra mai fu” iš F. Handelio “Serse” ir “Nessun Dorma” is G. Puccini “Turandot”. Netrūko ir rimto darbo, ir humoro.

Gandas apie Lietuvoje verdantį idėjų katilą sklinda už šalies ribų, o kelioms dienoms suvažiavę solistai stengiasi kuo įdomiau paruošti savo kūrinius. Geriausiuose Europos teatruose pasirodantys dainininkai Asmik Grigorian, Lauryna Bendžiūnaitė, Laimonas Pautienius ir kitos jaunosios kartos žvaigždės – ryškus kokybės ženklas, nekeliantis abejonių melomanams. Tai, kad kartą per metus jie meta viską ir sugrįžę renkasi naujai „XYZ“ aistrų dozei – puikiausias įvertinimas šio eksperimento idėjai.

O ambicingi kūrėjai Mario Basanov, Leon Somov ir Few Nolder jau keletą metų žaismingai kvailių vietoje palieka bambeklius, įtikėjusius, kad Lietuvoje negali atsirasti populiarioji muzika, įdomi visam pasauliui. „Facebook“ tinkle pastoviai skelbiamos nuotraukos iš užsienyje vykstančių pasirodymų ir straipsniai iš įtakingų britų žurnalų, kuriuose liaupsinama lietuvių išmonė. Dešimtys plokštelių žinomose Vakarų leidyklose, pasirodymai daugelyje šalių, tvirti žingsniai į BBC radijo didžėjų fonoteką – ši elektroniniu kūrėjų grupė yra svarbiausias Lietuvos eksportas į pasaulio elektroninės muzikos sceną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją