Andriaus Liepos dėka, jo vadovaujamame fonde, atgimė „Rusų sezonai“. Paryžiuje sukurti baleto šedevrai, tarp jų - Jurijaus Smorigino baletai „Tamar“ ir „Armidės paviljonas“.

Maskvos, Paryžiaus, Londono žiūrovai, įvertinę šiuos spektaklius, kaip estafetę perduoda „Tamar“ baleto premjerą, kuri įvyks Minsko operos ir baleto teatre lapkričio 9 d.

„Jaučiuosi labai pagerbtas ir tai man suteikia jėgų toliau kovoti už baleto prestižą Lietuvoje. Viską, ką darau savo gyvenime, tai tęsiu savo mokytojų ir kolegų pasiekimus profesionalioje baleto scenoje, tad kiekvienas mano kūrybos pagerbimas svetur man įrodo, kad aš einu teisingu keliu“, - mintimis pasidalijo choreografas.

Vienuoliktą teatrinį sezoną tęsiantis choreografinių projektų teatras “Vilniaus baletas“, šį sezoną pradeda brandžiu šokio spektakliu „Geisha“.
Pirmieji Lietuvoje su mažuoju Japonijos pasauliu spalio 9 d. 18 val. susitiks Ukmergės kultūros centras, o spalio 19 d. 18 val. šokio spektaklį apie nemirtingają Geishą galės pamatyti žiūrovai apsilankę Lietuvos rusų dramos teatre.

Spektaklyje skambės originali japonų muzika ir choreografo netikėtai pasirinktas Maurice‘o Ravelio kūrinys - „Dafnis ir Chloja“, parašytas 20 amžiaus pradžioje. Anksčiau Jurijus Smoriginas šio spektaklio choreografinę versiją sukūrė Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Pagrindinius vaidmenis atliko Rūta Jezerskytė ir Mindaugas Baužys.
Pagrindinį Geishos vaidmenį atliks Kristina Tarasevičiūtė, Andrius Butkus - Pinkertoną, Deividas Meškauskas - Šiudžių. Taip pat spektaklyje matysime Eveliną Kauklienę, Mishą Leviną ir visą Vilniaus baleto trupę, kuri talentingai kurs spalvingą ir emocionaliai tragišką Geishos pasaulį.

Kiekvieno sezono pradžioje vyksta sudėtingas spektaklių repeticinis laikotarpis, kurio metu per trumpą laiką reikia prisiminti atostogų metu išbarstytus „Vilniaus baleto“ repertuarinius spektaklius. Tad ir šį sezoną „Geishą“ keis šokio spektaklis „Jausmai“, kuris vyks Jonavos, Jurbarko ir Marijampolės kultūros centruose.

Šokio spektaklis „Jausmai“ labai dvasingas ir gilus šokio kūrinys sukurtas pagal prancūzų poeto Francois Villono gyvenimo akimirkas. Spektaklyje skambės jo poezija ir W.A.Mocarto muzika. Poeto vaidmens atlikėjas - Misha Levinas kaip chameleonas transformuojasi kiekviename spektaklyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją