Specialioje studentų programoje greta Estijos, Lenkijos, Vokietijos ir Švedijos aukštųjų mokyklų „trupės liūdi“ aktoriai ir režisieriai atstovaus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūros studentų vardą. Festivalyje vyks kūrybinės dirbtuvės, tobulinančios įgūdžius commedia dell‘arte kaukės gamyboje, lavinančios vaidybos techniką, balsą ir kūno plastiką, vyks diskusijos, skirtos moderinios teatro kritikos procesams aptarti, organizuojamas seminaras jauniesiems režisieriams.

„Trupė liūdi“ teigia laukiantys momento, kada į juos ims žiūrėti kaip į žmones. Kaip teigia trupės narys Mantas Stonkus: „Po vieną – mes tiesiog „человек“, o kai visi kartu – tada jau „люди“. „trupė liūdi“ mes taip pat ne po vieną, o visi kartu“.

Spalio mėnesį „trupės liūdi“ kolektyvas dalyvaus Jaunimo teatro organizuojamuose Europos pjesių skaitymuose, kuriuose bus pristatyta šiuolaikinė Lenkijos, Čekijos bei Slovakijos dramaturgija. Pasirinkę Lietuvai jau pažįstamo M.Walczako pjesę „Kasykla“ jaunieji aktoriai mėgins atrasti raktą neįprastai jiems lenkų dramaturgo pjesei atrakinti. Spalio 19 d. Jaunimo teatro 99 salėje vyksiantis pjesės „Kasykla“ skaitymas – iššūkis „trupės“ režisieriui Vaidui Kublinskui, mėginsiančiam analizuoti mirštančio miesto jauseną.

Į grupę „Liūdni slibinai“ susibūrę „trupės liūdi“ aktoriai Vaidas Kublinskas, Asitė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas rugsėjo 29 d. Panevėžyje koncerto pavidalu jau pradėjo švęsti savo muzikinės kūrybos liaudžiai trimetį. Tolimesnės muzikinės apraiškos, sieksiančios grąžinti tautą prie jai primygtinai rekomenduojamo romumo bei taurumo ir mininčios grupės gyvavimo 3 metų gimtadienį vyks spalio 12 d. Šiaulių kultūros centre, spalio 28 d. – Vilniuje, klube „New York“ ir lapkričio 4 d. Kaune, klube „Combo“.

Šiemet „trupės liūdi“ repertuare numatoma pristatyti spektaklį vaikams pagal Sergejaus Kozlovo „Ežiuką rūke“. Premjera, kuri numatoma lapkričio mėnesį, „trupei liūdi“ ypatinga dar ir tuo, jog tai bus pirmasis spektaklis – grynai vaikams. „Šiuo metu svarstome galimybę leisti į spektaklį ateiti ir vaikų tėvams, bet tik atsinešusiems savo vaikų gimimo liudijimus“ – planus pristato aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją