Vilniuje Lygiadienis bus paminėtas šeštadienį trimis stambiais renginiais, kurie pabaigs ir dvi savaites trukusias "Sostinės dienas".

Pirmąją dienos pusę vyks kunigaikščiui Gediminui ir jo sapnui paminėti skirti renginiai - koncertas Žemutinėje pilyje ir Senamiesčio teatro spektaklis "Veršio sapnas" Lukiškių aikštėje.

Po pietų tarp Žvėryno tilto, Lukiškių ir Nepriklausomybės aikščių iki Kalnų parko Gedimino prospektu nuvilnys karnavalo eisena, kurioje dalyvaus kaukėti ir persirengę "Sostinės dienų" festivalio kolektyvai, Vilniaus teatro studijos, įmonės, restoranai, jaunimo klubai ir Lietuvos kino studija, kuri pademonstruos per visą savo gyvavimo laikotarpį sukauptą rekvizitą, kostiumus, filmų personažus.

Karnavalą nuo pakylos komentuos tautosakininkė Gražina Kadžytė. "Jau atėjo laikas primiršti sovietines eisenas ir įsitraukti į karnavalą, kuris savo prigimtimi labai skiriasi nuo pirmosios", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Vilniaus etninės veiklos centro vadovė Eglė Plioplienė.

Po karnavalo Kalnų parke įvyks jungtinis devynių pučiamųjų orkestrų koncertas bei gražiausių kaukių apdovanojimai. Rudens lygės, kuri šiais metais yra rugsėjo 23 dieną pirmą valandą, šventė bus pažymėta įspūdinga ugnies skulptūrų fiesta. Pagrindinis jos akcentas - 6-7 metrų aukščio Staugiančio vilko skulptūra, kurią kuria skulptorius Gediminas Piekuras. Vilkui tradiciškai bus paaukotas ir sudegintas didžiulis šiaudinis ožys.

Šiuose šiaudiniuose kūriniuose bus įmontuoti fejerverkiniai užtaisai. Skulptūrų kompozicija atspindės Vilniaus legendos simbolius - Laikrodį, Saulę ir Slibiną, Taurę, Saulės žirgus. Juos lydės perkusininko Arkadijaus Gotesmano ir folkloro ansamblio "Dijūta" improvizacijos.

Ugnies skulptūrų šventė kasmet sutraukia ne tik tūkstančius vilniečių, bet ir nemažai užsienio turistų. Lygiadienio šventę užbaigs meninės programos su deglais, teatro studijų pasirodymai ir diskoteka prie laužų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją