Tradiciniame sezono atidarymo koncerte klausytojai išgirs margą pasaulinės klasikos paletę. Orkestras naujuosius kūrybinius metus pasitinka su Modesto Musorgskio simfonine poema - „Naktis raganų kalne“. Koncerto viešnia, nepaprasto balso savininkė Lilija Gubaidulina (sopranas) atliks gražiausias arijas iš Dž. Pučinio, V. Bellini, A. Katalani, F. Leharo operų. Antrojoje koncerto dalyje skambės Nikolaujaus Rimsky – Korsakovo simfoninė poema „Secherazada“. Orkestrui diriguos Modestas Pitrėnas.

Šį sezoną orkestras pradžiugins savo klausytojus pirmuoju DVD disku, kuriame bus įamžinta G. Kuprevičiaus Nicolo Paganini „24 Kaprisų“ autorinė transkripcija. Kartu su orkestru – buvęs vyriausiasis dirigentas, smuikininkas Pavelas Bermanas (Italija).

Naujajame sezone Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys gausų būrį solistų, atliksiančių naujas programas su orkestru. Jau spalio mėn. išgirsime jaunąją pianistę iš Gruzijos Elisso Bolkvadze, mėnėsio viduryje pirmą kartą su orkestru pasirodys smuiko virtuozu vadinamas Alexander Gilman (Vokietija), o prie dirigento pulto - vienas žymiausių šių dienų Rusijos dirigentų Maestro Mark Kadin. Spalį orkestras baigs minėdamas W. A. Mozarto 220 – asias mirties metines kartu su Raminta Vaicekauskaite (sopranas) ir Mindaugu Zimkum (tenoras).

Lapkričio mėn. orkestras minės Latvijos nepriklausomybės dieną, kartu su dirigentu Imantu Resniu (Latvija), koncerte skambės latvių kompozitorių kūriniai. Klausytojų laukia ypatingas gruodis. Su orkestru koncertuos du styginių virtuozai – violončelininkas Davidas Geringas, kuris koncerte dalyvaus kaip dirigentas ir smuikininkas Vilhelmas Čepinskis.

Orkestras ne tik rimtosios klasikos atlikėjas, šį sezoną įrašys įsimintinus pramoginės muzikos pasirodymus. Dar iki naujųjų dalyvaus jubiliejiniame ture su Gyčiu Paškevičiumi, o prieš naujuosius, Rygos, Šiaulių ir naujoje “Žalgirio” arenoje surengs koncertus su roko žvaigždėmis Bonie Tyler ir Chris Noman. Kaip visuomet, pagrindinių metų švenčių proga orkestras surengs nepamirštamus koncertus su visada Lietuvoje laukiama atlikėja Lana Gordon.

Orkestras ir toliau bendradarbiaus su ištikimu scenos bičiuliu Kauno valstybiniu choru ir jo dirigentu prof. Petru Bingeliu. Drauge kolektyvai rengs edukacines popietes Kauno moksleiviams, lapkričio mėnėsį Jonavoje, Tauragėje, Gelgaudiškyje ir Kaune atliks W. A. Mozarto “Requiem”.

Po naujųjų, orkestras pakvies į keliolika įsimintinų koncertų su jaunaisiais muzikais. Jau tradicija tapęs koncertas su J. Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviais, tikimasi, jog prisijungs ir VDU muzikos akademijos studentai. Taip pat naujos koncertinės programos bus pristatomos su jaunosios kartos dirigentais – Mirga Gražinyte, Modestu Barkausku, Ričardu Šumila. Sezono antrosios pusės solistų sąraše jaunoji pianistė Indrė Petraukaitė, o kovą, tradiciniame koncerte Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje išvysime žymųjį italų smuikininką Domenico Nordio.

Sezoną vainikuos įspūdingas koncertas Motinos dienai, kuriame dalyvaus šveicarų dirigentas Kaspar Zehnder.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją