Orkestras ruošia kelis įspūdingus simfoninės bei vokalinės-simfoninės muzikos koncertus: tai O. Respighi, M.K. Čiurlionio, E. Balsio, M. de Falla ir J. Rodrigo kūrinių, F. Mendelsohno „Itališkosios“ simfonijos ir oratorijos „Elijas“, W.A. Mozarto ir A. Martinaičio Mišių bei A.L. Webberio „Requiem“ atlikimai.

Kartu su orkestru scenoje išvysime dainininkus Michailą Kazakovą, Merūną Vitulskį, Lauryną Bendžiūnaitę, gitaristą Pablo Sáinz Villegasą, pianistą Andrejų Korobeinikovą ir kt. Prie dirigento pulto stos Gintaras Rinkevičius, Julius Geniušas, Jesús Amigo, Vladimir Kiradžijev ir kt.
Tradiciškai Kalėdų ir Naujųjų metų išvakarėse klausytojų laukia gausybė dovanų: susitikimai su Lietuvos operos, estrados ir roko žvaigždėmis – Ieva Prudnikovaite, Lilija Gubaidulina, Sasha Song, Donatu Montvydu, Jeronimu Miliumi, Česlovu Gabaliu, Rosita Čivilyte ir kt., gražiausios XX šimtmečio melodijos, nepakartojama šventės dvasia.

Po pavasario premjeros į Vilniaus Kongresų rūmus grįžta bohemiečių P. Čaikovskio operos "Oneginas" pastatymas (rež. D. Ibelhauptaitė). Šį didelės sekmės meno kritikų ir žiūrovų tarpe sulaukiusį spektaklį galėsime pamatyti gruodžio 2, 3, 4 d.

Sezono pradžios koncerte, rugsėjo 30 d., 19 v. išgirsime vieną ryškiausių naujos kartos operos žvaigždžių – rusų bosą Michailą Kazakovą. Jau ne pirmus metus su maestro Gintaru Rinkevičiumi bendradarbiaujantis dainininkas yra daugelio prestižinių konkursų laureatas (tarp kurių – XVIII M.I. Glinkos Grand Prix ir XII P.I. Čaikovskio Pirma premija). Maskvos Didžiojo teatro, Milano La Scala, Londono Covent Gardeno, Niujorko Metropolitan ir kitų žymiujų operos teatrų solistas. Kongresų rūmų scenoje daininkas pasirodys valdingo ir sąžinės kankinamo caro Boriso Godunovo vaidmenyje – tai bene geriausia operinė partija rusų „grynuolio“ repertuare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją