„Bel Canto“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas teigia, kad choro užkelta kokybės ir estetikos kartelė yra pagrindinis choristų motyvacijos variklis.

„Tylūs, tylūs vakariele“, Vytauto Klovos harmonizuota žemaičių daina. Fortepijono partiją atlieka Artūras Anusauskas.

„Su choristais daug diskutuojame apie tai, kad chorinė muzika nepelnytai vis dar daug kam asocijuojasi su pustuštėmis koncertų salėmis ir apie tai, kaip paneigti šią nuomonę. „Bel Canto“ stengiasi, kad kiekvienas choro renginys taptų savotišku reginiu: patys choro nariai juos paverčia elegantiškais, estetiškais, pasirūpina šviesų efektais, aukščiausios kokybės filmavimu ir gyvo garso įrašu. Svarbu ir tai, kaip klausytojai, kurie tuo pačiu tampa ir žiūrovais, sutinkami ir net koks kvapas juos pasitinka. Kas pasakė, kad chorinė muzika, nesvarbu, klasikinė ar šiuolaikine, religinė ar populiarioji, negali būti pateikiama elegantiškai ir estetiškai? Choro įsitikinimu, koncerto estetinis fonas ir skoningi vizualiniai efektai praturtina muzikinę koncepciją“, - teigia A. Dambrauskas.

„Žinoma, resursai čia taip pat svarbūs, ir aš džiaugiuosi, kad „Bel Canto“ dainuoja visų sričių profesionalai – gydytojai, teisininkai, reklamos, viešųjų ryšių, IT, finansų specialistai, verslininkai. Choristai patys finansuoja choro veiklą, o ypatingiems muzikiniams projektams ar soliniams koncertams pritraukia finansavimą iš rėmėjų.“

„Arija“ iš siuitos Nr.3, Johann Sebastian Bach (aranžuotė: M.Astor).

Šiais metais choras taip pat vyks į gastroles Pietų Korėjoje, kur dalyvaus tarptautiniame konkurse bei surengs keturis solinius pasirodymus, o lapkričio pabaigoje dalyvaus tarptautiniame Stasio Šimkaus chorų konkurse Klaipėdoje. Lapkričio mėnesį taip pat pasirodys choro kalėdinės muzikos CD.

„Verde mar de navegar“, Duda-Capiba. Mušamųjų partiją atlieka Simonas Jurkša.

Choro „Bel Canto“ specialiame pasirodyme „Tebūnie naktis!” dalyvavo ir fortepijono partiją atliko džiazo virtuozas, vienas ryškiausių šalies džiazo pianistų, kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas Artūras Anusauskas.

„Adiemus“ iš „Songs of Sanctuary“, Karl Jenkins. Fortepijono partiją atlieka Artūras Anusauskas.

„Bel Canto“ - vienintelis iš Lietuvos chorų, pristatantis aukščiausios kokybės vaizdo įrašus iš savo solinių koncertų ir demonstruojantis juos oficialiame kanale internete. Čia galima mėgautis aukščiausios kokybės vaizdu ir garsu: vaizdo klipų gamybos kompanijos „Artbox“ (vaizdo režisierius - Kęstutis Drazdauskas; montažo režisierius - Domas Kilčiauskas) keturiomis kameromis nufilmuotą įrašą galima pamatyti HD formatu, o aukštą garso kokybę užtikrina garso įrašų studija „Aurea“ (garso režisierė - Laura Jurgelionytė; garso įrašų inžinierius - Valdemaras Kiršys), gyvai įrašiusi koncerte skambėjusius kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)