Jubiliejaus proga Lietuvos kompozitorių sąjungos užsakymu trys kompozitoriai – Algimantas Raudonikis, Mikalojus Novikas ir Algimantas Bražinskas - pristatys naujus savo kūrinius.

Taip pat skambės nepaprasto populiarumo sulaukusios senos geros dainos, tautos mėgstamos, dainuojamos, seniai įrodžiusios, jog talentingai, profesionaliai parašyta estradinė muzika užima garbingą vietą Lietuvos muzikos istorijoje. Puikus pavyzdys – šviesios atminties kūrėjų - Benjamino Gorbulskio, lygiai prieš penkerius metus tragiškai žuvusio Miko Vaitkevičiaus bei praėjusią savaitę Anapilin išėjusio Mindaugo Tamošiūno - muzika.

Neatsitiktinai koncertas pavadintas vieno iš mūsų estrados korifėjų, kompozitoriaus Miko Vaitkevičiaus dainos „Pienė“ žodžiais. „Švelnus pūkeli, ar žinai?“ jau ne vieną dešimtmetį smagiai traukia net kelios lietuvių kartos.

Koncerte matysime ir mūsų žvaigždes, ir jaunus atlikėjus, kurių kūrybinėje kraitėje ne viena jau estrados klasika tapusi daina. Žiūrovus džiugins Judita Leitaitė, Viktoras Malinauskas, Valdemaras Frankonis, Vytautas Šiškauskas, Vita Rusaitytė, Jurgis Brūzga, Romualda Suchocka, televizijos žvaigždė Giedrius Leškevičius, dainininkas ir verslininkas Mečislovas Subelis.

Solistams akompanuos ir geriausius instrumentinius kompozitorių kūrinius atliks kartu su Lietuvos kompozitroių sąjunga šį koncertą rengiantis Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją