„Kazanovoje“ išvysime net 29 šokėjus, kurie į vieną trupę susirinko iš pačių skirtingiausių pasaulio šalių.

Pasak meno kritikų, šie 29 kūrėjai išsiskiria savo charizma, solidumu, puikiai sustyguotu vienas kito supratimu ir atsidavimu darbui. Tikra tiesa, garsiojo belgų choreografo ir režisieriaus Davido Sonnenblucko, „Kazanovą” sukūrusio po Tartu „Vanemuine” teatro stogu, komandoje – neeiliniai šokėjai, ypatingos, stiprios šokių pasaulio žvaigždės.

Štai pačio Kazanovos vaidmenį šoksiantis britas Colinas Maggsas, nepaisant jauno amžiaus, gali pasigirti vaidmenimis tokiuose pripažintuose spektakliuose kaip „Oneginas”, „Žizel”, „Peras Giuntas” ar „Abba”.

Dar viena į Vilnių atvykstanti “Vanemuine” teatro trupės žvaigždė – kazachstanietis Yassaui Mergaliev, kurį išvysime Baffo vaidmenyje. Almatoje gimęs ir užaugęs vaikinas šoko tokiose meno šventovėse kaip Maskvos Imperatoriškasis ar Japonijos, Vengrijos, Gruzijos bei Izraelio baleto teatrai.

Bene skambiausiais vardais savo biografijoje pasigirti gali britė Hayley Blackburn. Jaunutės balerinos mokytojų sąraše – Age Oks, Darcy Bussell ir Antoinette Sibley. Šie vardai baleto pasaulyje verti nenuginčijamos pagarbos ir begalinių simpatijų. Baigusi Karališkąją baleto mokyklą, H.Blackburn puikuojasi ant vienos rankos pirštų nesuskaičiuojamais vaidmenimis, o taip pat Didžiojoje Britanijoje vykstančio konkurso „Geriausias metų šokėjas” finalistės vardu.

Skambiais pavadinimais didžiuojasi ir Marta Marcelli, Julia Litvinenko bei Maria Engel. Merginos “Kazanovoje” sušoks Camargo, Henrietės ir Pompadour partijas.

Atskiro straipsnio vertas „Kazanovos” choreografas ir režisierius Davidas Sonnenbluckas. Šis garsus belgų menininkas preciziškumo išmoko legendinio Maurice Béjart baleto mokykloje Briuselyje. Davidas čia buvo ne vien tik eilinis mokinys. Po keletos mokslo metų jis jau šoko Béjart spektakliuose ir skaičiavo garsius aplodismentus. Belgija, Prancūzija, Italija, Ispanija, Rusija – tokia plati D.Sonnenblucko šokių geografija. Atėjo laikas, kai Davidas įkūrė ir nuosavą baleto mokyklą Belgijoje - „La Compagnie Ballet David Sonnenbluck“. Negana to, jis tapo Briuselio baleto teatro meno vadovu ir pagrindiniu choreografu. Ir Sonnenbluckas nesustoja – jo darbai vertinami aukščiausiais apdovanojimais, o susižavėjimo šūksniai vilnija per visą pasaulį!

Šio garsaus belgų menininko statyta „Kazanova“ stebins ne tik puikiausiais šokėjais iš viso pasaulio ar įstabiais istoriniais kostiumais, kuriuos sukūrė dailininkas Mare Tommingas. Svarbų vaidmenį atliks ir muzikinis takelis, kuriame išgirsime tiek Hendelio ar Stravinskio klasikos, tiek šiuolaikinių melodijų, tarp kurių - „Air“, „Pizzicato“ ar „Telepopmusic“.

Puikaus reginio akcentus paryškins ir scenografija - už šviesų žaismą scenoje atsakingi garsūs dailininkai Imbi Mälk ir Andres Sarv.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją