Keistuolių teatro sezoną rugsėjo 29 d. 19 val. pradės visų laikų brangiausias, mieliausias, didžiausias ir... taip – naujausias Keistuolių teatro spektaklis „Vasarotojai“. Šis Aido Giniočio pagal Maksimo Gorkio kūrybą režisuotas spektaklis, kuriame žiba ne tik Keistuolių teatro, bet ir kviestinės pirmo ryškumo scenos žvaigždės, paskelbs ir tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ pradžią. Spektaklio titrai jau išversti į anglų kalbą. Keistuolių teatras švietėjišką misiją vykdyti ir užsieniečius su rusų dramaturgijos klasika supažindinti pasiruošęs!

O specialų keistuolišką reportažą apie tai, kaip patys Keistuoliai pristato savo naująjį sezoną, galite peržiūrėti čia:

Koks gi teatro sezonas be premjerų? Lapkričio 18 d. 19 val. Keistuoliai kvies į Vaidoto Žitkaus režisuotą naują spektaklį suaugusiems „Gerbiami piliečiai“ pagal Michailo Zoščenkos kūrybą. Vaidotas Žitkus režisieriaus amplua debiutavo pernai. Tai buvo sėkmingas debiutas: jo vadovaujama kūrybinė grupė už spektaklį vaikams „Pati labiausia pasaka“ buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi.

Savo naujojo spektaklio žanrą ir temą Vaidotas Žitkus apibūdina taip: „Tai BendraBūtinės istorijos apie tai, kas būdinga mums visiems: žmogiškas silpnybes, ydas; apie tai, kaip mes įsipainiojame buityje ir visi tie smulkūs buitiniai nutikimai, tarsi nereikšmingi, bet kartu labai svarbūs, sukuria mūsų bendrą būtį. Mums tai atrodo taip svarbu, bet pažvelgus iš šono – juokinga“.

Į kūrybinę grupę Vaidotas Žitkus pasikvietė aktorius: Aldoną Vilutytę, Justą Tertelį, Juditą Urnikytę, Šarūną Banevičių. Kostiumus ir scenografiją kurs ir pernai su šiuo režisieriumi dirbusi dailininkė Laura Luišaitytė.

Keistuolių teatras nelaužys tradicijų prieš Kalėdas pradžiuginti mažuosius savo žiūrovus nauju vaidinimu, kurio šiemet ėmėsi pats Keistuolių teatro vadovas Aidas Giniotis. Pagal pamarėnų pasakas ir legendas sukurtame spektaklyje „Mykolas Žvejas“ bus ir velnių, ir raganų, ir pragaro mergų, bet vaikai tegu nenusigąsta – visus nelabuosius nugalės žvejo sūnus Mykolas.

Spektaklyje vaidins: Aldona Vilutytė, Ieva Stundžytė, Darius Auželis, Justas Tertelis, Dalius Skamarakas. Muziką spektakliui kuria Andrius Kulikauskas, o kostiumus ir scenografiją – dailininkė Ramunė Skrebūnaitė.
Artėjant Kalėdoms, kaip jau įprasta, naujojo spektaklio pažiūrėti Keistuoliai kvies ne tik vaikus ir jų tėvelius, bet ir Kalėdų Senelį.
Kol naujus vaidmenis kuriantys aktoriai stropiai mokosi tekstą, spektaklio „Taisyklė Nr. 1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama!“ personažus įkūniję Keistuoliai stengiasi pamiršti žodžius, kuriais nuo scenos bylojo į publiką visą dešimtmetį, nes šis spektaklis bus rodomas paskutinį kartą! Aido Giniočio režisuotas muzikinis reviu nuo 2001 m. pavasario žavėjo žiūrovus netikėta scenų ir veiksmo kaita, spalvingais charakteriais, meistriška aktorių vaidyba, gyvai atliekama Birgerio Heymanno ir Andriaus Kaniavos muzika. Lapkričio 10, 11, 12 d. spektaklis „Taisyklė Nr. 1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama!“ tars žiūrovams „sudie“.

Pernai atgimusi Keistuolių tradicija pompastiškai, smagiai ir su nemenka ironijos doze švęsti tarptautinę Teatro dieną šiemet tikrai niekur nedings. Išaušus pavasariui, sulauksite kvietimo į iškilmingą teatrinių apdovanojimų „Zenonų“ teikimą Keistuolių teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją