Kaip BNS sakė teatro direktorius Martynas Budraitis, ši idėja - tai ne tik papildoma reklama teatrui, bet ir pirmą kartą Lietuvos teatro istorijoje įgyvendinamas eksperimentas. Pasak M.Budraičio, transliacija internetu neatbaidys potencialių spektaklio žiūrovų, o priešingai - pritrauks juos.

"Neabejoju, kad daugelį žiūrovų mažame kompiuterio langelyje transliuojamas spektaklis tik dar labiau suintriguos ir jie ateis į teatrą pažiūrėti jo "gyvai", - sakė M.Budraitis.

O.Koršunovo režisuotos vokiečių dramaturgo Mariaus von Mayenburgo pjesės "Parazitai" eskizą žiūrovai galėjo išvysti birželio mėnesį Naujosios dramos akcijoje.

Spektaklyje šalia jaunų teatro aktorių - Airidos Gintautaitės, Rasos Samuolytės, Dainiaus Gavenonio, Ryčio Saladžiaus - vaidina ir Lietuvos teatro klasikas Laimonas Noreika. Scenografiją ir muziką "Parazitams" sukūrė ilgamečiai O.Koršunovo bendražygiai Jūratė Paulėkaitė ir Gintaras Sodeika.

Į spektaklio premjerą ketina atvykti pjesės autorius. Po spektaklio rengiamas jo ir žiūrovų susitikimas taip pat bus transliuojamas internetu. M.von Mayenburgas kartą jau lankėsi Vilniuje ir stebėjo savo pjesės "Ugnies veidas", statomos O.Koršunovo, repeticijas.

Rašytojas, dramaturgas ir vertėjas M.von Mayenburgas nuo 1999 metų yra vieno žymiausių Europos Berlyno "Schaubuehne" teatro dramaturgas ir literatūrinės dalies vedėjas. Jis dirba su vienu žymiausių Europos šiuolaikinio teatro režisieriumi Thomu Ostermeieriu.

Dramaturgo pjesė "Ugnies veidas" tapo viena iš dažniausiai statomų šiuolaikinių pjesių 1999-2000 metų sezoną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją